2016. március 5., szombat

Lakásdíszek

Nem, én sose voltam olyan nő, aki tele rakja mindenféle dísszel a lakását, az évszaknak, ünnepeknek vagy hangulatnak megfelelően. Igazából olyannyira nem vagyok ilyen, hogy semmilyen dísz nincs a lakásban.

Karácsonykor ez az "átok" kicsit hűlni látszott és vettem pár apróságot, mint például egy mini koszorút és bele gyertyákat, arany színű apró gömböket és két nagy csillagot is. Színes égősor is került fel a nappaliba. ( Ami azóta is ott van.)

A második munkahelyemen a tulajdonos hölgy borzasztóan kreatív. Saját készítésű díszek vannak felrakva minden szobában. Nem hivalkodóak, nem giccsesek, szolidak és kedvesek.

Innen is jöhetett talán az az ötletem, hogy egy kicsit nekem is kellene valamit alkotni.
Nem feltétlenül szeretném a húsvéti ünnepkört használni, inkább a tavaszt és a színes dolgokat, amelyek hosszabb távon is kint maradhatnak akár.

Az ablakokra kezdtem el először ezeket a virágokat, de rá kellett jönnöm, hogy érdekesen vannak elosztva az üvegek, így nem fogok mindenből hatszázat készíteni, fel akasztottam az égősorra őket. Nagyon kis aranyosak és jó érzés rájuk nézni.Gyors sikerélményem lett, így már gondolkozom a többi díszen is. Többek között a bejárati ajtónkra is szívesen készítenék valamit. Mondjuk ilyeneket:


(forrás: google)

Aztán persze  nagyon tetszik, amikor faágakra, barka ágakra, aranyeső ágakra kerülnek fel tojások ilyenkor, amit persze később felválthatnak papírvirágok, pillangók és egyéb ötletes alkotások. 

A sarokban megbújó nagy vázák is tetszenek a műfűszálakkal. Valahol az sem olyan giccses. 

A virágaim alá fogok ma venni húsvéti kiskosárkákat, mert az 1 eurós boltba itt kint tényleg minden 1 euró és tele van a kreatívkodáshoz szükséges alapanyagokkal. 
Terveztem még húsvéti tojásokat is, húsvéti díszeket, de ha nem lesz minden olyan, azt sem fogom bánni. 
Ami aktuálisan megtetszik, majd jön velem haza! :)

Készítek majd képeket és jövök a beszámolóval, hogyan sikerült a díszités! 

Most pedig azt hiszem, kimászom az ágyamból, reggelizek, iszom egy jó kávét és induljon a nap! :)

Csodás napot mindenkinek! :)