2016. március 10., csütörtök

Washi tape, dekorszalagok, matricák és édesség kóstolás

Ma végre gyönyörű napsütésre ébredtem, így kora reggel már rendet raktam itthon és kimostam egy adag ruhát is, vagyis nem én, hanem a gép, de értitek, majd felültem a kis viperámra és betekertem a városba.

A főutcáról vissza kellett fordulnom,mert a pénzemet itthon hagytam,de nem baj, ennyi kell. :)

Szóval betekertem, lezártam a biciklit a városban és irány mindenfelé. Soha nem voltam még ilyen időben arra. Hatalmas a nyüzsgés és jövés-menés. Rengeteg ember, zenészek, mutatványosok, virág és gyümölcs árusok. Nem is gondoltam, hogy ez itt ilyen is lehet. Az összes bolt és butik tárt ajtókkal várta a potenciális vásárlókat. Mi mindig vasárnap ebéd után jártunk ott, de akkor ugye minden zárva,így ez nekem most borzasztóan tetszett.

Bementem pár boltba. Az egyiket Madonnának hívják. Rengeteg fiatalos ruha van és 10-15 eurós árakkal abszolút olcsónak mondható.

Voltam Woolworth-ban is, ahol jó pár dolgot vettem a barátnőmnek. Írt nekem pár dolgot, ami érdekelte volna és megígértem, hogy utána nézek. Például színes matricák, mintás washi tape-dekorációs szalag, mintás post it. Az utóbbin kívül minden mást találtam neki. Meg mutatom nektek, miről is van szó.

Ezek különböző dekorációs elemek. A washi tape hasonlít a celluxhoz, de mégsem az,mert bárhonnan fel lehet szedni anélkül,hogy kárt csinálna mondjuk a papírban. A matricákat én el tudnám képzelni fűszertartókon vagy akár egyet egyet ajándékcsomagoláson is. Mókás dolgok ezek.
A nagyja 1 euró volt. A 3 darabos szalag ára volt kicsit több, 1.50.- Azért otthon 1000 ft körül mozog 1 db. Egész jó vásárt csináltam! ;)

Ahogy sétálgattam a városban, észre vettem egy édességboltot. Hát muszáj volt bemennem, nem bírtam ki! :)
Pár dolgot vettem csak,kóstolás céljából és ha már húsvét jön, akkor maradjunk a tojásoknál.

Ők jöttek haza velem. A zacskósat már kinéztem magamnak vasárnap és akkor eszembe se jutott, hogy sikerül hozzájutnom. Mindegyiket megkóstoltam már, megmutatom egyenként is.

 Tojás drazsé
Szerintem ugyanez kapható otthon is, csak mintha kisebb méretűek lennének a tojások. Kellemes ízű, jó édes drazsék.


Crème Brûleé
Krémes, kakaós, karamellás krém a belseje és nagyon finom tejcsokiba van bújtatva

 Ugyanaz a tejcsokoládé most egy kis málnás esszenciát rejt. Nagyon minimális alkoholos folyadék van benne, mint a dianás cukorba, bár az ehhez képest lórúgás. Alig lehet érezni az alkoholt, így én a málnát sem fedeztem fel benne sehol.

Utolsó és egyben a legfinomabb mind közül. Szintén tejcsokis burok csak ebben epres túrós krém lapul. Isteni finom!!! 

Gondolkoztam rajta, hogy mihez tudnám hasonlítani a tejcsokoládé ízét és most jöttem rá, hogy számomra teljesen Milka csokoládé íze van. A sima, alpesi tejcsoki.
Ahhoz szerintem meg minden íz passzol. :)

Éés, ha már Milka. Szerdán este beszaladtunk a Kauflandba, mert nem volt itthon innvaló és megakadt a szemem az akciós soron egy lila csomagon. Ha nem lett volna akciós, akkor is megkóstoltam volna.

Csokis pattogatott kukorica

Se a csokoládét, se a pattogatott kukoricát nem kell bemutatnom senkinek külön. Együtt viszont eszméletlenül jó. Én eddig is szerettem a sós és édes ízt vegyítve, kivéve a szilvás husokat. Csak úgy kapkodja be az ember ezeket a kis golyókat.
Lehet, hogy van, aki már ismeri, de nekem ez újdonság volt. :)

Szóval, a mai napom így telt. Jó volt kimozdulni végre. Bízom benne, hogy már tényleg itt a tavasz és a szép, napsütéses idő megmarad most már nekünk!!

Kellemes délutánt mindenkinek!

2 megjegyzés: