2016. január 22., péntek

A kis herceg (Film 2015)


Őszintén és kicsit szégyenkezve bevallom ország világ előtt az egyik legnagyobb bűnömet: még nem olvastam A kis herceget és erre most aztán nem vagyok valami büszke. Így azt hiszem, ez lesz a következő, amit biztosan a kezembe fogok venni.

Az animáció egyszerűen lenyűgözött és annyi, de annyi csodás rész van benne, hogy biztosan meg fogom nézni még jó párszor. Mozdulatlanul feküdtem és szinte pislogás nélkül néztem végig, nehogy lemaradjak akár egy másodpercéről is.

Soha nem gondoltam volna, hogy egy "mese" ilyen hatással tud lenni az ember lányára.

Rengeteg szívhez szóló idéznivaló van benne, de egyszerűen annyira koncentráltam, hogy nem jegyzeteltem ki őket. Valahogy csak azon kattogtam, mit is jelenthet, amit hallottam és én ezt hogyan tudom átépíteni magamnak.

Az elején (spoiler jön) az édesanya betáblázza a kislány minden percét, hogy elérje, felvegyék az akadémiára. Élettervet készített. Ekkor még azt gondoltam, hogy nekem is szükségem lenne egy ilyen tervre, hogy leírjam magamnak, mikor mit csináljak és így lesz, ami vezessen, de ahogy pörögtek a percek, egyre jobban rájöttem arra, hogy ez nem teljes mértékben jó ötlet.

Viszont eléggé céltalanok és néha üresek a napjaim mostanában és talán ebben most egy kis segítséget kaptam.

Én nagyon szívesen ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg!!! Felnőtteknek meg pláne!!!
Ne sajnáljátok rá az időt, mert olyat kaphattok tőle, amire nem is számítotok!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése