2015. szeptember 6., vasárnap

Csokoládé áradat (zsákmányolás)


Az úúúgy vooolt..... :)
A szokásos szombat délutáni bevásárlós körutunkat tettük meg éppen. A kis listánkkal a kezünkben léptünk be az egyik nagyobb áruházba, ahol a bejárattól nem messze nagy tömegre lettünk figyelmesek. Azt láttuk, hogy rengeteg ember körüláll néhány nagyobb kosarat és szó szerint durkálnak. Ahogy közelebb értünk akkor láttuk meg, hogy ezek a kosarak púpra vannak pakolva édességekkel. Akkor nem gondoltuk, hogy pont nekünk kéne vásárolni ilyesmit, mert nem nagyon lehet összehangolni a cukorbetegséggel, de Gergő azért csak odalépett és leesett az állunk konkrétan. Leginkább Milka és Ritter Sport volt felhalmozva, de pár apróságot is lehetett találni még. Na de most jön a lényeg, a legfontosabb, az ár!!!
150 ft volt a nagy tábla milka és ugyanennyi a nagy Ritter Sport is meg a bonbon dobozos Milka is!
27!!!! és 60 ft volt a kisebb Ritterek ára és a toffe-s milka is szintén 60 ft volt.

Igen, bevásároltunk, mert van nekünk családunk is ám, akik szeretik az édességet. Sokat megyünk látogatóba is, ahová mindig viszünk valamit, így csak előkapjuk majd a szekrényből.

Tudom, most sok mindenkinek juthat az eszébe, hogy biztos lejárt a szavatossági idejük vagy hamarosan lefog. Nem, ez nem így van. Jövő év áprilisáig tart szinte mindnek az ideje!
Egy baj van velük csak (nem minddel), hogy töröttek, ketté vannak törve. Ahogy dúrtak ott az emberek, azon csodálkozom, hogy csak ketté és nem tízfelé!!

Hazajövet átnéztük a blokkot. Számoltunk, osztottunk, szoroztunk és a számok alapján 24. 000 ft-ot kellett volna fizetnünk ezekért, ehelyett 5000.- hagytunk a kasszánál!!! Azt hiszem, hogy egy jó darabig nem fogunk édességet venni! :)
A fele persze " rendelésre" van, de akkor is megérte mindenféleképpen!!!!!

Van még a képen 4 újfajta Schogetten is többek között. Azokat pár hete vettem, szintén ajándékba.
Otthon láttatok már ilyen ízekbe??? (Blueberry Muffin; Apple Crumble Pie; Rasberry Cheescake)

Eléggé sok mindent* viszünk most haza magunkkal jövőhéten, mert végre másfél hónap után megyünk haza!!!!

Teljesen ki vagyunk már merülve és szinte már a perceket is számoljuk visszafele!!!
Nagyon várom már és izgatott is vagyok. Bízom benne, hogy ez az utolsó hét piskóta lesz és már csak azon kapjuk magunkat, hogy indulunk haza!


* Az öblítőt is innen visszük, mert most utoljára 270 ft volt a Vernel. A Softlan pedig 310! Mind a két fajtának sok illata van és egytől egyig tökéletesek.