2015. szeptember 3., csütörtök

Ismerkedés a körömnyomdázással

Tőlem nem megszokott módon most egy ilyen piperés poszt következik. :)

Nem vagyok körömlakk mániás és nincs mindig kifestve a körmöm. Amikor otthon vagyok, akkor szoktam kapni egy kis zselés lakkozást, ami bírja, ameddig bírja, lereszelem és ennyi. Nem áhítozom, ácsingózom műkörömért sem. Viszont azért néha az ember lánya jobban érzi magát, ha történik vele valami "nőies". :)

A munkámból adódóan nálam egy lakkozás maximum három napig bírja. Az is úgy, hogy ha pénteken délután munka után megcsinálom és jön a hétvége, mert kedden már megyek dolgozni újra, ahol mindig leázik.

A blogok között böngészve akadtam rá a körömnyomdákra, aztán gondoltam, kicsit jobban utána nézek és lehet, kipróbálnám én is. Katy nagyon jól ellátott mindenféle hasznos és elengedhetetlen információval, így nem álltam széttárt karokkal, hogy akkor most mit is kell csinálni. Ezúton is köszönöm neki még egyszer.

Az első nyomdám az Essence volt, amivel nem voltam 100%-osan megelégedve, de arra tökéletes volt, hogy megnézzem, rááll e a kezem és egyáltalán tetszik e.
A nővéremet is bezsongattam, így végül a Moyou nyomdára, lemezekre esett a választásunk második körben. Mivel pont Pesten jártam a Westendbe, így nem kellett postaköltséget sem fizetnünk és én még élőben is megnézhettem a Nailland standjánál, hogy mit viszek majd haza.

Két lemezt is vásároltam magamnak.
Kaleidoscope Collection 04 


 Fashionista Collection 15. 


Mind a kettőn 30%-os akció volt ott a helyszínen.
A nővéremnek is vettem egyet.

A Doodles Collection 04-et 


valamint egy Petla lemezt választott még ki magának, a Flake no more-t. 


Kért két lakkot is, egy fehéret és egy ezüstöt, amit kifejezetten a nyomdázáshoz ajánlanak, mert sűrűbb az állaga.


Itt szeretném újra megköszönni a Naillendes lány türelmét, mert nem voltam egyszerű eset, de állta a sarat és segített mindenben!!!

A tesóm alig győzte kivárni, hogy hazaérjek és megkaphassa őket. Mivel aznap késő este kerültünk csak ágyba, így másnap reggel már felkelés után indultam is és vittem neki. Kicsit később csatlakoztam én is hozzá és kezdetét vette a nagy nyomdázás.

A nyomdázó készletem

A szivacsokat a Crsystal Nails békéscsabai boltjában vásároltuk, mert szálmentes és az eszközök takarításához eléggé fontos, hogy ne lógjanak mindenfele elszabadult szálak meg pihék. (Köszi Katy az ötletet!!!)

Az én két lemezemen ezek a minták találhatóakAz Essence mini lemezem és mintái, ami a Moyou nyomdával tökéletesen működikNem igazán tudom megmondani, hogy melyik a kedvencem, mert igazából egytől egyig nagyon jók. Bár, nyílt titok, hogy csillagmániás vagyok, így azok vannak az első helyen, amelyekben ez a motívum megtalálható.

Miután megvettem őket, sajnos nem nagyon tudtam azonnal kipróbálni, mert a körmeim egy kicsit, hogy is mondjam, hát elvékonyodtak, törtek, beszakadtak és csúnyán betöredezett szinte majdnem mind. Sokat van vízben a kezem és kevés időt töltöttem az ápolásával, de most már ez is megváltozik. 

Amint egy kicsit megerősödtek és úgy éreztem, hogy nem ártok nekik most már, neki is láttam a nyomdázásnak!

Az első próbálkozásom. Alap nélkül, csak próbának indult. 
Kicsit ferdék, csálék, de elsőre nem rossz.Ezt nem szerettem annyira, így egy napot volt fent körülbelül. Gyorsan is kopott meg valahogy nem találtam el vagy a színt vagy a minta nem illik hozzám, de nem volt jó.

Ezt már igazán kedveltem, jó volt a kezeimre nézni.

Jelenleg ez a minta van most fent. Azt hiszem, eddig ez az etalon.

Időközben, még a Moyou-s vásárlás előtt rendeltem az interneten egy "noname" lemezt, ami kicsit hosszú várakozás után meg is érkezett, de persze pont addigra, mire mi visszajöttünk. Így ezt nem tudom kipróbálni, de azért megmutatom nektek is a mintákat.


Lesz most már bőven lehetőségem nyomdázásra és lakkozásra is, csak türelmem legyen hozzá. Főleg azért, mert ha felkerül egy alapszín, annak kell idő, mire tökéletesen megszárad, hogy minden gubanc nélkül lehessen nyomni rá a mintákat. Nem szép látvány egy maszatos szín, hiába szép a minta. A mintázás után én később még egy átlátszó lakkot is felviszek, hogy szép fényes legyen. Szóval háromszor kell neki ugranom, de néha jó kikapcsolódás még ha nem is tart sokáig! :)

Ti szoktatok nyomdázni a körmeitekre?

Tudnátok tanácsot adni, hogy mit tegyek, hogy ne legyenek gyengék a körmeim? Szükségem lenne valamilyen vitaminra? Esetleg valami krémre, kencére?