2015. június 21., vasárnap

Ananász+tejtermék

Itt ülök és mérgelődök. Dühöngök. Ha nem szégyelném, akkor toporzékolnék is.
Így nézek ki.

Sütöttünk ma. Túrós ananászos piskótát. A piskóta nagyon jól sikerült. A túrós krém is finom lett. Az ananász nyersen isteni volt, érett. Most jön a vicces rész:

"Az ananászban proteáz található, egy fehérjebontó enzim, a neve, bromelin. 
Mivel a tej és a tejtermék is fehérje, így ha a kettő találkozik, az ananász enzimjei aktiválódnak és szépen lebontják a fehérjét. Ha meleg tejbe/tejtermékbe keverik az ananászt, az ideálisabb hőmérséklet az enzim aktiválódásához, így az felgyorsítja a folyamatot..." 

A tömör lényege, hogy olyan keserű lesz, hogy ehetetlennè válik!!!!

A fene vigye el. Ki kellett dobjak egy egész tortát. Komolyan mondom.... 

Egyébként ilyen volt



Ti tudtátok ezt?????
A receptbe vajon ezt miért nem jelezték? Mert nem csak én jártam így. Utólag olvastam sajnos utána.  :(