2015. április 23., csütörtök

Citromos kuglóf (diabetikus)

Mindig odaírom az elkészült ételek mellé, hogy diabetikus, pedig Ti is tudjátok már, hogy miért. Igazából szerintem benne van a kezembe.

Szóval, tegnap megkívántam a kuglófot. Éppen Dórival leveleztünk, amikor írta hogy szívesen enne kalácsot. Na, nekem erre meg beindult az agyam és jött, hogy én puha, omlós, citromos kuglófot ennék. Ne kérdezzétek, hogy ez így honnan jött, nem tudom. Főleg, mert nem is ettem sokszor kuglófot eddigi életem során.
Aztán addig addig keresgéltem, amíg rá nem találtam az igazira. Mármint a receptre! :)
Ugyan a leírásban mogyoró szerepel, de gyorsan lecseréltem citromhéjra és a levére.

Így ma már reggelire ezt ettem friss eperrel! 

Isteni finom...

...és abbahagyhatatlan

Amit másként csináltam az az, hogy nem használok nyírfacukrot, így folyékony édesítő került bele. 14 szelet lesz belőle, ami egyenként 10.2 g ch.

Köszönöm a receptet Flamcsinak!

Jó étvágyat hozzá! :)