2015. február 2., hétfő

50 könyv 1 év alatt

Az Interneten sokáig terjedt egy "kihívás", mi szerint el kell olvasni 50 könyvet 1 év alatt.
Meg is kapta a legkeményebb kihívás címet! Alkottak egy listát is, amit követni kell. Eléggé széleskörű és minden témát, típust felölel. Például klasszikus romantikus könyv, vicces könyv, misztikus vagy krimi, Pulitzer Díjas könyv, könyv amiben szerelmi háromszög van, ami gimnáziumban játszódik, memoár, betiltott könyv stb stb.

Szeretek olvasni, de nálam ez nagyon hangulatfüggő. Ha semmi teendőm nincs és csak szenvedek, akkor sem veszek elő könyvet ha fizetnének érte. Máskor meg csinálnom kell valami fontosat, na akkor meg olvasnék. Ki érti ezt?

Visszatérve a kihívásra. Nem csatlakozom hozzá, mert nem érzem azt, hogy ez teljes mértékben az olvasás szeretetéről szólna. Egy versengés olvasók között. Ki tudja teljesíteni, ki tudja a legtöbb könyvet beszerezni és el is olvasni.
Azon is gondolkoztam sokat, hogy hogyan lehet ezt a rengeteg könyvet beszerezni? Rendben, vannak könyvtárak, ki lehet kölcsönözni. Vannak barátok, ismerősök, kölcsön lehet kérni. Még egyet egyet akár meg is lehet vásárolni, ha belefér a keretbe, de biztos lesz olyan könyv, ami mondjuk nehezen elérhető, mint például a betiltott könyvek!

Olvasok, mert szeretek olvasni. Nem azért, mert van egy listám és azokat KELL olvasni. Van nekem is egy listám és azon sorakoznak azok a könyvek, amiket szeretnék elolvasni majd. Mert érdekel, mert felkeltette az érdeklődésemet.
Ilyen többek között Szepesi Niki könyve, A Szent Johanna Gimi, Majka könyve, stb.
Amikor olvasok, akkor elképzelem a karaktereket magam előtt és én ruházom fel őket mindennel, a könyv alapján. Ilyenkor szárnyalhat a képzelet és annyira bele tudok merülni, hogy teljesen megszűnik a külvilág. 


A polcomon is csücsül jelenleg két könyv. Jojo Moyes-Az utolsó szerelmeslevél és Arthur Golden-Egy Gésa emlékiratai. Nem kezdtem még el egyiket sem. Most nem, még. Ha érzem, hogy olvasnék, csak előveszem és neki kezdek. Nem erőltetem, nem teszem kötelezővé, mert nem fogom élvezni és csak a nyűg lesz számomra.
Van még egy harmadik olvasmányom is, de azt titok övezi egyelőre, de ha feltör, akkor dedikált példányra jelentkezem!!!!! :)

Lakatos Levente könyveit végeztem ki utoljára. A LoveClub nagyon tetszett, igazán jó kis könyv lett. A Barbibébi viszont csalódás volt a számomra. Az Aktuson még gondolkozok. Kicsit "vastag" és olvastam róla jót és rosszat is egyaránt. Tudom, másnak a véleményére ebben az esetben nem adunk, de azért el szoktam olvasni őket.

Egy szó, mint száz! Szeretek olvasni. :)

Ti mit gondoltok erről a kihívásról?