2015. október 12., hétfő

Caroline Kepnes: Te

Mivel az időm engedte, így Verne könyve után úgy döntöttem, hogy ez lesz a következő olvasmányom.

Nem tudom azt mondani, hogy maradéktalanul tetszett, mert voltak benne olyan részek, amelyeket ha kivennénk, akkor senkinek nem tűnne fel. Olvastam és azon kaptam magam, hogy bambulok vagy hogy az agyam teljesen máshol jár.

Nem akarom lehúzni, mert azért abszolút izgultam, hogy mi lesz Beck-kel, a főhősnővel és többször is bele tudtam képzelni magam egy egy helyzetbe és ilyenkor a mérleg mindig a másik oldalra borult kicsit.
Úgy gondolom, hogy fifty-fifty érzést váltott ki belőlem.
Sajnáltam, hogy úgy lett vége, ahogy és már előre aggódtam az új "Beck" miatt, akit választ magának a könyv végén Joe, mert pontosan tudtam, hogy mi fog várni rá.
Vajon tényleg léteznek ilyen emberek?
Azt hiszem, lecserélem a jelszavaimat.

Nem szeretném ezt a könyvet sem bemutatni senkinek, hanem szintén egy kicsit más oldalról közelíteném meg, mint ahogyan tettem ezt Verne könyvével is.

83 db könyv, film és zene került említésre összesen Caroline thrillerében. Kiírtam mindet olvasás közben magamnak és elhatároztam, hogy rá fogok keresni az összesre. 

Egy könyvesboltban játszódik a cselekmények nagy része és így evidens, hogy sok könyv kap majd szerepet, de engem hajtott a kíváncsiság, hogy tényleg, valóban létezik e mind és így megtudtam, hogy valós alapokon nyugszik a könyv.

Az elsődleges célom az volt, hogy megismerjem ezeket az irományokat, mert resteltem, hogy alig hallottam az említettekről. Ha esetleg mégis, akkor pedig csak futólag. Így hát információra szomjazva zongoráztam végig mindegyiken, egytől egyig, bízva még abba is esetleg, hogy a következő könyvem a listáról fog kikerülni.
A könyvek fülszövegeit elolvastam, a filmeket megnéztem és a zenéket is meg hallgattam. 

Nem fogom leírni az összes könyvet, filmet, zenét, de a kedvenceimet szeretném megmutatni nektek.

Kedvenc filmek 

Ahol a szív lakik
A főszereplő Natalie Portmann fiatalként terhes lesz, de a gyerek apja faképnél hagyja egy parkolóban és teljesen magára marad. Talpra áll és sok kedves ember veszi körül, akik segítenek neki mindenben. Nem adta fel, új életet kezdett és boldog! 

Egy idézet a filmből
"Hazudtam. Miért hazudik az ember? Mert fél vagy őrült vagy csak gonosz. Egy millió oka lehet a hazugságnak. Csak néha akkorát hazudunk, hogy az egész, az egész életünk megváltozik. Az ilyen hazugság után azt gondoljuk, bármit megtennénk ha lenne egy esélyünk helyrehozni. Egy esély megváltoztatni."

Tökéletes gyilkosság
Gwyneth Paltrow és Michael Douglas főszereplésében. Eléggé jól sikerült kis film lett. Michael Douglas el akarja tenni láb alól a feleségét, aki természetes Gwnyeth az és nem mást bíz meg ezzel a kis feladattal, mint a felesége szeretőjét. 

Közelebb
Julia Roberts, Jude Law és szintén Natalie Portmann a szereplők. A film erősen a megcsalásról és hazugságokról szól. Nekem kicsit túlságosan melankolikus hangvételű volt, így egy esős délutáni napon tökéletes kikapcsolódás. 
Nem mellesleg:
"A film alapjául szolgáló színdarab az elmúlt években London és New York egyik legnagyobb és legbotrányosabb sikere."


Amit szeretnék elolvasni:  
J.D. Salinger- Zabhegyező ("Egy amerikai kamasz életének három napja...")
J.D. Salinger- Franny és Zooey (Egy testvérpár történetét írja le)
William Goldman- A herceg menyasszonya ("...Pitypangnak, a világ legszebb lányának és Márkónak, a kisbéresnek a története Florindban, másfelől pedig mese egy kisfiúról (magáról a szerzőről), akiknek egy könyv megváltoztatta az életét...")
Jonathan Franzen- Javítások ("... az amerikai módra szétszóródott, diszfunkcionális Lambert család regénye, amelynek tagjai különféle életstratégiákkal kísérleteznek és élethazugságokkal küszködnek..")
Dennis Lehane- Viharsziget ("...Teddy Daniels szövetségi rendőrbíró és újonnan kinevezett társa, Chuck Aule megérkezik a Viharszigetre, melyen egyedül az Ashecliffe Elmegyógyintézet áll. Feladatuk, hogy nyomára bukkanjanak az egyik ápoltnak, aki egykor szörnyű bűnöket követett el, és most titokzatos módon tűnt el a bezárt cellájából. ...")


Ti olvastátok a könyvet? Nektek mennyire nyerte el a tetszéseteket?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése