2015. augusztus 25., kedd

Új lakás, új város, új élet!?


Sikeresen beköltöztünk az új albérletünkbe augusztus 3-án, ahol a nappalinkba konkrétan négy széken és a két babzsákon kívül egyelőre más nincsen és a hálószobában is egy matracon alszunk. A konyhám az teljesen fel van szerelve a fürdőszobával együtt, ahová vettünk egy electrolux felültöltős, keskeny mosógépet és lett egy hatalmas kamránk, ahova pedig egy kicsi fagyasztószekrényt vásároltunk. A padláson és a pincében is van egy-egy tároló valamint egy hely a garázsban és biciklitárolónk is van.

A mosógép mellé kaptunk egy tesztcsíkot is, amivel meg tudjuk mérni a víz keménységét. Egy pohár vízbe kellett beletartani a papírdarabkát, amin három kocka színeződött el, mutatva a keménységet. Bánatunkra a legkeményebb eredmény jött ki, így bizony oda kell majd figyelnünk, hogy rendszeresen használjunk vízkőoldó tablettát, ezzel is meghosszabbítva a gépeink élettartamát.

Mivel szinte üres a lakás, amellett, hogy visszhangzik, eléggé dübög is a parketta. Óvatosan lépkedünk, nem rohangálunk és nem verjük a sarkunkat sem a földhöz. Nem szeretném, ha az alattunk lakók haragudnának ránk emiatt. Összességében egyébként csendes a lépcsőház, pedig gyerekek is vannak.

Egy nap alatt átpakoltunk egyik lakásból a másikba, bejelentkeztünk a Városházán és még matracot is vásároltunk. Este 6-kor pedig már az új helyen vacsoráztunk.

Már megismerkedtem a helyi postával is és bankba is egyedül járok. Tudom, így olvasva mindez furcsán hangozhat, de egy idegen országban, városban, idegen nyelven, ami nem megy perfektül, eléggé "izgalmas" az élet. Mindig tanulok valami újat és igyekszem befogadó lenni minden téren.

Nagyon sok segítséget kapok a főnökasszonyomtól is, Ankétól. Ő segített többek között a Városházán. Legelőször a bankba is ő jött velem, amikor számlát nyitottam.

Amikor új és ismeretlen dolog előtt állok, mindig izgulok. Sokat gondolkozok, hogy akkor mit is kell mondanom? Hogyan kell mondani? Mi van, ha nem érti, mit szeretnék? Mindig készülök kis papírral, amin segítő szavak, mondatok vannak például banki vagy postai kifejezésekkel. Aztán mire végzek, rájövök, hogy ők is ugyanolyan emberek, mint én és nagyon is barátságosak és segítőkészek!!

Internetünk nem lett azonnal, így sok bejegyzésem jegyzettömbbe íródott és a blogos mappámba pihenve várták, hogy megosszam őket.
Meg lett rendelve a box, de körülbelül 2-3 hét kellett, mire megérkezett, így maradt ez a forma.
Majd az első nekifutásra nem is sikerült bekötni, mert hiába jött ki szegény szerelő, a pincében az elektromos szekrény zárva volt, nem jutott hozzá. Kérnünk kellett egy új időpontot és beszélnünk kellett a házmesterrel, hogy hagyja nyitva lent az ajtót. Majd másodjára amikor jött, akkor is két köre volt, mert valamiért nem működött a dolog, de nagy nehezen csak összehoztuk és végre megy.

Tettem egy nagyobb sétát is itt a lakás környékén és meg kell mondanom, amennyire féltem ettől az egésztől, annyira gyorsan el is tűnt az aggodalmak sokasága. Nagyon tetszik a környék és az emberek is mind kedvesek és köszönnek. Nem tekintenek ránk idegenként, pedig ettől tartottunk a legjobban. Ezek a tömbök egy majdhogynem zárt közösségek és az itt lakók mindenkivel jóba vannak. Együtt járnak fesztiválozni és kerti partikat rendeznek egymásnak, egymással. Eleinte biztos furcsa lesz nekünk ez is, de ahogy egyre jobban fog menni a német, annál könnyebb lesz.

A város abszolút élhető, hiszen minden megtalálható, amire szükségünk lehet. Posta, bank, orvos, gyógyszertár, strand, bolt, pékség, hentes, kiépített kerékpár utak mindenfelé és még sorolhatnám. Az előző lakhelyünkhöz képest ez itt maga a paradicsom, hiszen ott semmi nem volt. Két utca és a cég, ahol Gergő dolgozik. Ennyi.

Én továbbra is minden nap előveszem a könyveket, de sajnos Gergőt nagyon nehezen lehet rávenni a tanulásra, pedig ő is nagyon sok mindent megért már.

Én bízom benne, hogy nagyon jó lesz itt nekünk, hiszen mégis csak magunk vagyunk, van saját életünk és nem kell másokhoz igazodni vagy esetleg azon görcsölni, hogy például hogyan pakoljak fel a vásárlás után, hogy ne állítsanak meg és bámuljanak bele a kosaramba, hogy mit vásároltam.

Remélem, a későbbiekben mindez csak egyre jobb lesz!!

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy jól mennek a dolgaitok, valamint hogy jól érzitek magatokat az új helyen, kívánok jó egészséget, és boldogságot az elkövetkező időszakra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon nagyon köszönöm neked a kedves szavakat!!!

      Törlés