2015. augusztus 30., vasárnap

Straubinger Volksfest

Elérkezett ennek is az ideje. Megkezdődött augusztus 7-én a hatalmas fesztivál, ami több százezres tömeget vonz magához Straubingba, a szomszéd városba, mert hozzánk éppen csak hogy pár kilométerre van.
Tavaly kimaradt az életünkből, mert ekkor derült ki, hogy Gergőm cukorbeteg, így egy hónapos kényszerpihenőt tartva mi otthon "fesztiváloztunk".
Két éve pedig pont ilyenkor költöztem ki Gergő után és ez volt majdhogynem az első élményem Németországban. Akkor ugyan sokat nem tapasztaltam belőle, de most meglehetősen bepótoltam a lemaradásaimat és több napon is kilátogattunk.
A terület hatalmas volt és majdnem az utolsó napon döbbentünk rá, hogy egy teljes részt kihagytunk és nem jártunk még nagyon sok helyen. Kiállításokon lehetett részt venni, ahol a Stihl, Viking márka is bemutatkozott többek között. Lakókocsik, traktorok, kerékpárok, medencék, kandallók stb. voltak kitéve, favágó, munkagép bemutatókat lehetett látni. Ez a rész inkább a mezőgazdaságra fektette a hangsúlyt.

A legtöbbet Gergővel csavarogtam, de egyik nap a főnökömék is elcsaltak magukkal, ami egy kicsit aktívabbnak bizonyult. Gergő nem szereti a rendezvényes játékokat, így csak messziről néztem mindet...
...de Anke és a fiúk azonban kaphatóak voltak mindenre, így az egyik vágyam teljesült is, óriáskeréken ülhettem. A kilátás egyszerűen fantasztikus volt és gyönyörű a táj. Lélegzetelállító élmény volt 50 méter magasból nézni a szórakozó tömeget és a várost is.

A legkisebb fiúval, Emillel még egy óriás körhintára is felültünk. Nem is tudom, milyen élmény olyan magasban lenni és nem kis sebességgel szinte repülni. Mindig is szerettem a körhintát, de ekkorán még soha nem ültem és éreztem, nagy hiba lenne, ha kihagynám.

Kösd be magad, mert kirepülsz! ;)  Itt emelkedünk fel a magasba

 Minion pajti is benézett. A véletlen műve egyébként. 

Valahol a mi lábaink is ott vannak :D

Csodás éjszakai kivilágításban az óriáskerék és a körhinta


Igggen, ott ültünk feeent!!!!

Ezt a kettőt mindenféleképpen ki kellett próbálnom és nagyon örülök neki, hogy nem hátráltam meg!!!

Ezen a napon egyébként gyerekdélután volt, vagyis mindent sokkal olcsóbban lehetett kipróbálni, mint eredetileg. A fiúk még lőttek mozgó hajókra és különböző célokra. Ettünk grillcsirkét, ittunk apfelschorle-t.

Gergő bent a cégnél kapott kuponokat a nagyfőnök testvérétől, amivel szinte ingyen (80 centet fizettem egy fél grillcsirkéért) ehettünk és ihattunk a fesztiválsátrakban. Meg volt határozva, hogy melyik sátorba melyik kuponunk szól. Így szombatra be is terveztük, hogy elmegyünk és grillcsirke lesz az ebédünk.

Vettünk két hatalmas Volksfest perecet, 

elcsomagoltattuk a csirkéket, 


aztán gyorsan hazajöttünk és jól be laktunk. Hogy a desszert se maradjon ki, beszereztünk 1-1

csokis epret. 

Ezen volt a legkevesebb édesség, így Gergő is meg tudta kóstolni.

Volt még sörre is kupon, amit szombaton este próbáltunk meg "leinni", de egyszerűen mozdulni nem lehetett sehol sem, annyi ember gyűlt össze. A második próbálkozáskor pedig már szinte az összes sátor ajtaját biztonsági őrök védték, mert teljesen tele volt mind. Nem fért be több ember.
Nem bánkódtunk annyira, mert jövőre is fel lehet használni az akciót, így elraktam biztos helyre és egy év múlva hamarabb megyünk majd ki, hogy biztos legyen helyünk!

Mindenhol Minionok rondítottak bele a képekben. Persze én imádtam őket. :)

Ez az egyik esti,vihar előtti csend címet kaptaNagyon jó fesztivál volt. Tavaly több, mint 1 millió látogatót vonzott. Az idei számadatokat még nem láttam. Anke szerint jobb, mint az Oktoberfest, mert ott minden csak a pénzről szól.
Itt is persze azért magasabb árak voltak, na de egy évben csak egyszer van ilyen, igaz?

Itt meg lehet nézni a képeket, videókat a rendezvényről: http://www.volksfest-straubing.de/startseite.html
Lehet látni a népviseletüket és a hatalmas mézeskalács szíveket, amiket előszeretettel vásárolnak egymásnak az emberek!

Nagyon jó rendezvény, megérte kilátogatni!!!!! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése