2015. július 9., csütörtök

Tökéletességre törekedni

Nem vagyok kényszeres tökéletességre törekvő.
Vannak bizonyos esetek, amikor  többször is nekiszaladok egy egy dolognak és addig csinálom, amíg tényleg olyan nem lesz, amilyennek én elképzeltem.
Ez leginkább a gyöngyfűzésre, kreatívkodásra jellemző. Hiába mondja nekem valaki, hogy szép vagy jó, én akkor is lebontom, újra kezdem vagy nagyon ritkán előfordul, hogy elteszem és csak később ugrok neki még egyszer.

Észre vettem magamon, sok más dolog mellett, hogy ha valami olyat látok, ami mondjuk nem szimmetrikus és van lehetőségem, akkor javítok rajta. Gondolok itt például egy pár papucsra. Ha nem állnak szépen egymás mellett, akkor van, hogy igazítok rajta. (Van, hogy egyáltalán nem érdekel).

Másik példának hozom fel a konyhámat. A mosogatószert mindig ugyanarra a helyre teszem vissza, középre, a kapcsoló alá, de szerintem közel sem azért, mert mániás lennék, hanem azért, mert ott praktikus nekem. Csak kinyújtom a kezem és elértem, nem mellesleg nincsen útban sem.

Az ágyneműnket az ágy fejtámlája elé hajtom, így kevesebb helyet foglal, mert napközben az ágyon is szoktunk üldögélni és mivel nincs ágyneműtartó, így ezért ez a legjobb módszer.

A zuhanyfüggönyt mindig kihúzva hagyom, mert úgy hamarabb szárad meg és nem fog esetleg bepenészedni sem.

A babzsákokat is mindig megigazítom, amikor mondjuk benne van a fenekünk nyoma. :D

Hm, inkább nem folytatom tovább....Sok dolgot igazgatok még meg néha, néha. A cipőket a sarokban, de nem centizem ki, hogy márpedig milliméterre pontosan úgy álljon. A ruháink sincsenek színek szerint behajtva a szekrénybe és nem hajtogatom, igazgatom őket naponta. (Bár, Gergő része még a pokolnál is rosszabb, szerintem)

Szeretem, ha meg van mindennek a helye, de nem őrülök meg, ha valami nem úgy áll, ahogy kell.


A napokban találtam ezt a cikket és elgondolkoztam, hogy tetszenek ezek a képek nagyon.
Vajon, akkor én is ilyen lehetek? Szét néztem a szobában és rájöttem, hogy neeem, nem vagyok ilyen. :D

Nézzétek meg a képeket, érdemes. Elgondolkoztató!!

Ti hogy álltok ezzel a témával kapcsolatban?

(képek forrása: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/)


Ui.: Egy híres színésznő, Charlize Theron mániás rendrakó és kényszeresen takarít. Ezt már betegségként kezelik.
Cameron Diaz is hasonlóan viselkedik. Ő is állandóan takarít otthon, mindemellett csak könyökkel nyitja ki az ajtókat és naponta vagy százszor mossa meg a kezeit.

6 megjegyzés:

 1. Jesszus a gyerek pont így ette hétvégén a tésztát,mint ahogy a képen van :D :D :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D :D
   Gondolom, inkább csak gyermeki szórakozásból! ;)

   Törlés
 2. Én törekednék a tökéletességre, de vannak még mellettem 5-en akik bezavarnak ebbe :-D komolyra véve : kivagyok, ha disznóól van itthon, de azért ennyire mégsem vagyok kényszeres - de el tudnám viselni :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezen én is elgondolkoztam. De aztán tovább gondolva a dolgokat....Ha én mindig mindent rendbe tennék ilyenennyirenagyon, akkor tuti, hogy kissé ringatóznék az idegtől egy idő után, mert Gergő nem éppen a rend megtartásának a mintaképe. Rövid időn belül szerintem kiakadnék. :D :D

   Törlés
 3. Ne aggódj magadér, mert minden rendben van veled!)) Ez egy normális rendszeretet, amit Te képviselsz!))
  Tökéletesség szerintem nincs, mert mikor azt gondoljuk valamivel kapcsolatban, hogy na ez most tökéletes, akkor azt is tovább lehet gondolni, hogy még mindig lehetne rajta változtatni, na és akkor lenne tökéletes, majd folytatódik tovább ez a tökéletességre való törekvés.....)) Adri

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Óó, nem aggódom én. ;)
   Igazad van teljesen ebben. De az akarás, törekvés az meg van! :)

   Törlés