2015. június 30., kedd

Túró szuflé

Nem titkolom, hogy követem Schobert Norbi Update oldalát a Facebookon. Mindig kiteszi az aktuális újdonságait és vannak termékei, amelyeket mi is szívesen fogyasztunk. 
Norbiék összeálltak Daniellával, aki nem mellesleg gyulai és nem mellesleg ismerős is. Ő készít update termékekből finomságokat és recepttel együtt meg is osztják ezeket velünk. 
Tőle van ez a szuflé is. Nagyon egyszerű, gyors és könnyű desszert. Mindemellett pedig alig van benne szénhidrát, ami nekünk tökéletes. :) 
Megosztom veletek is a receptet, hátha kedvet kap valaki. 

Update Túró Szuflé (3db-hoz)
Tészta:
-100g túró
-50g tejföl
-2db tojás
-25g Update vaníliás pudingpor
-10g Update zero édesítő
-1/2mk vanília őrlemény
-1 csipet só
Öntet/díszítés:
-ízlés szerint Update sárgabarack lekvár
- ízlés szerint Update zero édesítő porrá darálva

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük kb 160C-ra.A túrót villával kissé összetörjük,hozzáadjuk a tejfölt a 2 tojássárgáját az édesítőt és a pudingport,a vanília őrleményt majd csomómentesre keverjük. A tojásfehérjéket egy kevés sóval kemény habbá verjük majd óvatosan a túrós részhez forgatjuk. 3db szuflé formát vékonyan kivajazunk és megszórunk egy kevés Update zeroval(tényleg csak egy kevéssel) és 3-ig megtöltjük őket.Betesszük az előmelegített sütőbe és szép aranyszínűre sütjük.Amikor kész melegen porrá darált Update zero édesítővel és Update sárgabarack lekvárral tálaljuk.
Tippek:
-ez a mennyiség 3db kb 10cm átmérőjű szuflé formához elegendő
-a sütési idő sütőfüggő,nekem légkeverésen 160C-on kb 15 perc volt
-amikor megsülnek szép magasak ,de ne ijedjünk meg kissé utána összeesnek,ezért is érdemes még gyorsan,melegen a formákban tálalni
-vanília őrlemény helyett vaníliarúd kikapart belseje is tökéletes lehet
-a fehérje habot óvatosan forgassuk a túrós részhez,ne törjük össze, mert csak akkor lesz szép a végeredmény
- egy kissé felmelegített Update sárgabarack lekvárral és esetleg egy gömb Update vanília fagyival tálalva isteni finom és „szupergyors” desszert

Nekem nincs Update pudingporom, se Update édesítőm, de a sajátjaim is tökéletesen passzoltak. 


A képek minősége borzasztó lett, elnézést kértek érte. Nem vagyok valami jó fotós. :)




Ezúton is köszönöm Daniella a receptet!!! :)

2 megjegyzés:

  1. Egyszer majd ki fogom próbálni, illetve nézegettem Daniella blogját, több recept is jönni fog hozzánk is. Momentán egy darab hozzávaló nincs itthon. :D
    Lehet, hogy nem vagy jó fotós, én attól még megkívántam!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos vagyok benne, hogy ízleni fog nektek. Nagyon könnyű és lágy az állaga. Ebben a melegben kifejezetten kellemes! :)

      Törlés