2015. június 18., csütörtök

Pilgramsberger Bergmarktfest

Május közepén volt egy kicsike fesztivál a még kisebb faluban, ahol lakunk, itt kint Németországban. A falu neve Pilgramsberg, így innen jött az elnevezése is a rendezvénynek.
A nagy tulajdoni résszel rendelkező Herr Lausser rendezteti meg minden évben ezt a kis összejövetelt. Tavaly lemaradtunk róla, inkább hazautaztunk, de idén sehogy sem jött ki jól, így most mi is részesei lehettünk.

Ezen a részen igen nagy hangsúlyt kapnak a traktorok, a földművelés, amit elég nagy lendülettel végeznek is az itt lakók. Ha nem is gúnynév, de a mi köreinkben ezért is nevezik Traktor/Bulldog fesztiválnak.

Ilyenkor az első napon a megnyitó úgy zajlik, hogy a szomszédos falvakból, városokból előkerülnek az old timer traktorok és motorok, amivel egy jó órán át keringenek a faluban. Ezeket a gépeket már a fesztivál előtt minimum egy hónappal előveszik a gazdájuk és nagy körültekintéssel csinosítgatják őket a fellépésre.

A videón láthatjátok, hogy milyen is ez a felvonulás. A kék pólós férfi a gondnok ott, ahol mi lakunk. Azt is láthatjátok a háttérben, a nagy épület. Állnak is kint a teraszon páran. 
Valamit talán kivehető, hogy felveszik ilyenkor a saját egyenruhájukat is, ami a bajorokra jellemző.


A felvonulás után pedig jön a traktorhúzó verseny. Először a felnőttek próbálják meg elhúzni a nagyobbik traktort, ami a képen is látható.


Majd utána következnek a gyerekek is. Erről nincs képem. Nagyon sokan voltak, nagy volt a tömeg és meleg is volt, így a hűvösben, a háttérből néztük végig. 

Volt ám egy hatalmas nagy monstrum is, ami traktor volt a javából a maga kis 40 milliós árával. 


  
A méretarányok szemléltetése végett...


Majd végül jött Gergő kollégája is, aki megengedte, hogy felüljünk a saját kis masinájára

Végül úgy döntöttünk, hogy ezzel fogunk majd haza utazni! :) 

A linkre kattintva pedig olvashatjátok a plakátját a rendezvénynek. A jobb felső sarokban ott van a sportcsarnokról pár kép, ahol folyt a sör, sültek a perecek és szólt az élő, bajor zene. Volt egy kis bazáros is és játékok a gyerekeknek. 


Jó kis hétvége volt. Leginkább azért, mert Gergő itthon volt velem még egy napot és többet lehettünk együtt.


2 megjegyzés:

  1. Én két hete voltam szolgálatilag egy hasonló rendezvényen, de ott harminc hektárnyi!!! terülteten zajlott a kiállítás és a bemutató. Nagyon szeretem az agrárrendezvényeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most voltam először ilyen jellegű rendezvényen, de azt kell mondanom, hogy egyébként én is jól éreztem magam annak ellenére, hogy egyedül voltam nő a társaságban és még traktorok is vettek körbe. :) :)

      Törlés