2015. február 25., szerda

Elmaradásaim...

...vannak a blogolás terén. Igazából nem volt kedvem írni, mert történtek dolgok, de nem akartam most kivételesen ezt mindenki orrára kötni.
Eléggé magam alatt voltam az elmúlt napokban. Azóta ez már enyhült sokkal, de még mindig nyom a mellkasom néha. Nagy a súly rajta, azt hiszem.
De persze össze szedem magam, ahogyan mindig is szoktam. :)

Múlt héten szerdán délután már úton voltunk Németországba. Vissza a régi kerékvágásba. Azóta eltelt egy kis idő és sikerült visszarázódni az itteni életünkbe.
2 hónap után elég nehéz volt az első pár nap, de rendesen kipihentük magunkat, azt hiszem.

Újra sütök, főzök is persze. Tegnap is készítettem köleskoch-ot. Isteni finom és emelem a kalapom azelőtt, aki ezt kitalálta. Nagyon hasonlít a rizskoch-ra, de ez finomabb és persze egészséges is. Cukorbetegeknek kifejezetten jó a köles. Gergőnek is nagyon ízlett. Diabetikus meggylekvárral kínáltam. (Nem vagyok fotós, nézzétek el nekem!)


Megint Anna receptjét készítettem el. Nekem ő a legnagyobb segítségem. Biztos már unja is szegény, de annyira jó minden, amit csinál, hogy az első utam mindig hozzá vezet.

A vacsora rántott karaj volt orly-módra. Ha tehetitek, akkor próbáljátok ki ezt a panírozási módszert is, mert komolyan mondom, sör ide vagy oda, egyszerűen mennyei lett így a hús. Egy pár karika cukkinit is belemártottam a masszába. Én teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam hozzá.
Nagyon jól sikerült a tegnapi menü, nagyon jót ettünk. (Éhes lettem!)

Díjat is kaptam. Még hozzá a The Versatile Blogger Award-ot. Köszönöm szépen itt is még egyszer Dórinak. Ülök rajta még egy kicsit. Legalábbis a 7 dolog miatt biztosan!
Meg azon is, hogy kinek adjam tovább, mert attól, hogy én nem írtam bejegyzést, még itt voltam és figyeltem a többieket. Nagyon sok blogot követek, de nem mindet olvasom nap, mint nap és ez a kör is kezd csökkeni.

Ma szeretnék kenyeret sütni, ami Gergőnek is jó lenne. A hétvégén nem sikerült valami jó "màrót"* venni, így ma be kéne menni a városba, de ki indul el egy kiló kenyérért a 22 km-re található boltba???
Most ötleteket gyűjtögetek. Szeretném, ha magos lenne. Meg finom és szép is meg kerek. Ennyi a kérésem. :)
Ti szoktatok kenyeret sütni?

Ja, és nincs ötletem a vacsora terén sem, szóval azt hiszem, el leszek ma is. :)

*Gergő apukája hívja így a kenyeret! :)

4 megjegyzés:

 1. Remélem mihamarabb rendbe jön minden és jó kedved lesz! :)
  Olyan fura, amikor először elolvastam a rizskoch szót, nem is jutott eszembe, hogy mi az. Mi annyira rizskónak hívjuk, hogy el is felejtettem, létezik más változata. :D
  Kenyeret meg szoktunk sütni, általában tönkölyliszből. A frissen sütött kenyérnél nincs is jobb. Én sajnos nem tudok, apukám szokta sütni, az felülmúlhatatlan.

  Kíváncsian várom majd a kenyérről a beszámolót (persze ha írsz)! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, igyekszem!
   Egy kenyér már elkészült, de nem lett valami csodás alkotás. Most várok egy másik receptet és ha sikerül, arról biztosan fogok írni! :)

   Törlés
 2. Én is drukkolok, hogy mihamarabb jobb kedvre derülj! :)
  A süti irtó jól néz ki, mi riskóknak szoktuk hívni, nem tudom így kell-e kiejteni :D De esélyes, hogy kipróbálom a te verziódat is, olyan gusztusos *.*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen!
   Igazából mi is rizskóknak hívjuk, de szerintem így kell leírni, mármint a receptek alapján. :) Próbáld ki mindenféleképpen, mert tényleg nagyon finom!

   Törlés