2015. január 12., hétfő

Ünneplés-vezetés-csavargás-betegségek-megmiegymás

Kicsit csendben vagyok ismét mostanában, de nincs sok kedvem a gép előtt ülni és pötyögni. Nem hanyagolom el a blogomat teljesen azért, így most jövök pár sorral. (Pár, öhöm, hosszú lesz!)Múlt héten szerdán volt Gergő születésnapja! :) 33 éves lett. Apukámmal megbeszélték, hogy az 6 (3+3)! :D :D Gergő hősiesen hol 18, hol 23 évesnek mondja magát, nagy mosolyokkal tarkítva. :)
Készítettem neki aznap egy narancsos csokoládés tortát mascarpone krémmel. Tegnap pedig a szüleimmel ünnepeltük meg, akkor egy túró rudi tortát kapott. Az utóbbit Annától (Kakukkfű) "loptam", az előbbit pedig az interneten találtam.
Volt ajándékozás is. Az utolsó napon sikerült ajándékot találnom neki. Kapott tőlem egy élményvezetést a Kakucs ringen egy BMW E46 CSL pálya versenyautóval. A lényege, hogy ő vezethet, az anyósülésen egy tapasztalt pilóta fog ülni és segíti majd Gergőt, majd pedig versenykörülmények között odaléphet a gázra! :) Izgatott és nagyon várja már. Azt mondta, hogy megvárjuk, amíg az időjárás egy kicsit jobb lesz. Készítenek belső, fedélzeti felvételt is a vezetésről és ha úgy sikerül, akkor azt is megvesszük majd! :)
Én sok időt töltök a vezetéssel. Minden nap 2 órát megyünk. Ma már parkoltam, tolatgattam, rutinoztunk Békéscsabán. Nem rángatott annyit az autó váltáskor, de még mindig nem az igazi. Igyekszem mindenre odafigyelni és megjegyezni azt is, amit az oktató  mond. Néha soknak érzem, de sokat segít és gyakorolunk, hogy minél jobban menjen minden! Körülbelül még ez a hét és meg is van a kötelező 30 óra, de biztosan fogok venni plusz órákat még. Az eü vizsgát is meg kell csinálnom még, amire még nincs időpont kiírva. A vizsgától egyre jobban félek, várom, hogy végre vége legyen.


Sokat jövünk megyünk itthon, kevés időt töltünk egy helyben. Mindig kitalálunk valamit. A lehető legtöbbet vagyok tesóméknál, a kis manóval. Imádom és napról napra egyre ügyesebb. Múlt héten hasról átfordult a hátára. 9 hetesen. A kis fejét is tartja már szépen és forgolódik, minden érdekli. Imád társalogni és sokat mosolyog. Így:

Közbe orvoshoz is megyünk. Míg Gergőt a cukorgondozóba várják, addig engem ultrahangon és a nőgyógyászaton. Most lehet sokan azt gondoljátok, hogy minek írom ide én ezt ki. Azért, hogy ti is tudjatok róla mit okoz a cukor és a sok szénhidrát. A mellembe nőtt egy csomó. Azt hittem, rosszul leszek, amikor először észrevettem. Kértem időpontot uh-ra, rohantam orvoshoz. Szerencsére csak az egyik mirigyem nagyobbodott meg, de bizony ezt a fogamzásgátló is okozhatta. Gondoltam akkor itt az ideje, hogy megkeressem a nőgyógyászom, megmutatom neki is, kérek másik gyógyszert, rákszűrést, stb. Kaptam másik fogamzásgátlót és bizony kiderült, hogy van nálam valami gubanc. Mivel augusztusban Gergő cukorbeteg lett, így teljes életmódváltás történt. Nincs cukor, kevés ch. Amióta hazajöttünk, azóta azonban, hát, hogy is mondjam, nem nagyon foglalkoztam azzal, hogy mit eszek. Ami jött. Fehér kenyér, szaloncukor, chips és a többi. Három kiló fel is jött rám, de ez a kevesebb gond. Míg Gergőnek a cukra miatt kell így élni, addig nekem nőgyógyászati gondot okoz a cukor. Gyógyszeres kezelés alatt állok és innentől kezdve újra az az életmód kell, ami kint volt. Nagyon oda kell figyelnem arra, hogy mit eszek. Kicsit azért megijedtem, de nem fog gondot okozni, hiszen az egészségünk a tét. Így ha tehetitek, Ti is figyeljetek erre!!!!!


Tanulni kellene serényen a nyelvet is, de ki a manónak van kedve leülni és a szobába gubbasztani, amikor például ilyen jó az idő? Vagy, amikor úgyis kitalálok minden mást, csak ne kelljen leülni és tanulni! :D Nehezen veszem rá magam, de én még mindig jobb vagyok, mint Gergő. Ő még a könyvet se fogta meg! :/ 
Sprechen Sie Deutsch?


Könyveket olvasok. Kiolvastam Lakatos Levente újabb könyvét, a Barbibébit, aminek a vége kicsit csalódás volt sajnos. Többre számítottam. 
Megszereztem Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél című könyvét és az Egy Gésa emlékiratait is. Egyelőre még nem kezdtem el őket. 
Ti miket olvastok most?Puzzle-t rakok, amin két oroszlán van. Nem egy könnyű munka, mert a darabok sem a megszokott alakúak, de kell a kihívás! :) 
Szeretitek a puzzle-t?Megismerkedtem egy újabb gyümölccsel: kumkvat. Belül savanyú, mint a citrom, kívülről pedig édes. Így, egybe kell összerágni. Nagyon ízlik nekünk és mindemellett nagyon sok vitamint is tartalmaz!
Ettetek már ilyet?Talán azt hiszem, hogy a mondandóm végére értem. Lehet kellene egy tartalomjegyzék az elejére! :D 

Lehet, megint nem fogok jelentkezni pár hétig, így most ezt kell beosztania annak, aki néha szokott olvasni! :P 

Legyetek jók!

6 megjegyzés:

 1. Mindig van valami jó gyümi nálad, amit nem próbáltam. Na, majd most ezt is felírom a listára. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elsőre nagyon furcsa lesz és persze savanyú, de ahogy eszed majd egyre jobban fog ízleni!!! ;) :)

   Törlés
 2. Még csak nem is hallottam róla.)
  Nagyon aranyos a testvéred kisfia, szépen fejlődik, nem csodálom, hogy sokat vagy vele.
  Na és az a kiskuty a volánnál eszméletlen aranyos.))))
  Bizony no cukor, no fehérlisz!!! Rengeteg zöldség, a cukor miatt pedig valalmennyi gyümölcs is, de több a zöldség, nagyon igazad van.
  Jó könyveid vannak, de itt az egyikről film is, több része van https://www.youtube.com/watch?v=fypc7GFwc64

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen!
   Olyankor döbben már rá az ember, hogy mennyi gondot okoz, amikor már meg van a probléma. :(
   Köszönöm a linket, utána fogok keresni!!! :)

   Törlés
 3. Nagyon cuki a kis poronty! :)
  Ilyen gyümit még én sem láttam!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük! :)
   Érdemes megkóstolni, ha sikerül valahol venni. Én azóta is ennèm,állandóan! :)

   Törlés