2014. december 28., vasárnap

Tanulj meg vezetni!

Húha, hát igen. Már levezettem kemény 4 órát két nap alatt. Tegnap mentem először. Jött értem az oktató, aki kivitt egy nem használatos parkolóba, ahol jó sok és nagy hely van, így lehet "bénázni" első nekifutásra. Már most, 10-15 perc alatt megmutatta, mi hol van az autón, aztán átültem a kormány mögé. Forgolódtunk, hogy kell váltani, hogy nyomod a kuplungot, mennyire nyomod a gázt, mennyire tekered a kormányt és akkor szépen ott a kihajtó, menjünk ki a forgalomba. Én meg totál lefőttem, mindenkitől kértem a segítséget gondolatban. Rögtön egy körforgalommal találtam magam szemben. Szép mutatvány volt. Nagyon nem emlékszem már rá, hogy mi volt, mert annyira izgultam meg féltem, hogy ez a rész ki is esett. Nem is volt igazán vezetés ez szerintem, de elsőre elment. Igazán ma éreztem azt, hogy vezetek. Ugyan voltak kisebb, nagyobb problémák, mint emelkedőn megállni és megtartani az autót vagy tartani a sávot, de ma már élveztem. Már egyedül váltok és keveset nyúlt a kormányhoz az oktató is. Segítség persze még kell, de ma már jó kedvvel szálltam ki az autóból. Holnap is megyek majd.
Bízunk benne, hogy amíg itthon leszünk, sikerül is megszerezni a jogosítványt. Most ez a cél! :)

Addig is, hozok pár mókás képet a vezetésről! :)


Kedvenc!!! :DKomolyra fordítva a szót!
(Így bele gondolva, fogalmam sincs, hogyan lehet vezetés közben telefonálni. Tudom, kezdő vagyok, de nekem még maga a vezetés, az útra figyelés stb stb is elég!)
Azt viszont észre vettem, hogy nagyon sok esetben előzékenyebbek a tanulókkal. Hamarabb félre állnak, elengednek, sőt ha olyan a helyzet, segítenek is. Kevés esetben azonban inkább bő gázzal elrongyolnak mellettünk és valószínűleg anyukám és az oktató anyukája is csuklik akkor. Nektek meg van a jogosítványotok vagy tervezitek a megszerzését?
Vezettek sűrűn? 
Szeretitek?