2014. október 13., hétfő

Diétás almás pite-ami nálunk bajt okozott (valószínűleg)

Tegnap büszke voltam magamra, mert elkészült a második diabetikus sütemény is a kis konyhámban.
Teljes kiőrlésű lisztből, mandulalisztből, folyékony édesítőszerből készült, így teljesen cukormentes és csökkentett szénhidráttartalmú, ami Gergőnek tökéletes.
Nagyon finom volt, pedig arra számítottam, hogy majd olyan érdekes íze lesz, mint a legtöbb ilyen édességnek, de egyáltalán nem. Annyira jó ízű, hogy Gergő is szívesen eszegetett belőle, amikor lehetett. Konkrétan ebéd után és uzsonnára is ebből falatozott, kiszámolva a mértékeket. 9.2 g ch egy kocka tartalma nálunk. Más arányokkal dolgoztam, mint a receptben, ezért jött ki így.
Nagyon kellemes almás ízű sütemény lett a végeredmény.
Aztán vacsora előtt Gergő cukrot mért. 5.6. Tökéletes. Beszúrta magát. 15 perccel később pedig jött a nagy bumm. Gergő cukra 1,8 volt. Borzasztóan rosszul volt, le kellett ülnie. Ömlött a víz róla, remegett a keze, falfehér volt és még hirtelen azt hittem, hogy képzelődik is, de szerencsére nem. Gyorsan szőlőcukor, aztán vacsora, mellé cukros üdítő és utána keksz. Így ment fel neki nagyon nagyon nehezen és sokára 5-re.
Nem értjük, hogy mi történhetett, hiszen már ült az asztalnál, hogy vacsorázik. Az időpontokat mindig tartjuk, erre is figyelünk, ezért gyanítjuk, nem jó sajnos neki ez az édesség.
Nem ezt ette egész nap, de valószínűleg ennyit sem kellett volna ennie. Gondolom a sütéssel, kutyulással felgyorsítottam az alapanyagok felszívódását, így okozhatott problémát. Gondolom én. Aztán, hogy így van-e az napokon belül kiderül, mert leírtam az orvosunknak e-mailben mi történt.

Soha többet nem szeretném ezt átélni és nem akarom többet ilyen állapotban látni szegényt. Borzasztó volt az egész.  Amikor már teljesen jól volt, akkor elpityeregtem magam, annyira megijedtem. Még a fürdőszobában sem hagytam egyedül, nehogy valami történjen. Nem volt könnyű a tegnap esténk, de vége és nem szeretnék soha többet így érezni!!!

A sütemény egyébként tényleg nagyon finom és ha egészségesen főztök, esztek és nem vagytok cukorbetegek, akkor ajánlom, próbáljátok ki: Diétás-almás-pite