2014. június 23., hétfő

Nyári csodaságos nyereményjáték Megaeránál!!

Akinek van kedve egy kis nyári zsongáshoz és egy kis izgalomhoz, akkor irány Megaera blogja és tessék hamar feliratkozni a játékra!
Sok sikert kívánok mindenkinek! ;)Állandóan csak a kaja

Amióta megérkezett a nyár, nagyon kevés édesség fogy nálunk. Kinek is van kedve tömény csokoládét falni, amikor örül, hogy hűvösbe lehet.
Az ételek is kevésbé fogynak ilyenkor, étvágytalanság gyötör sok embert. Köztük engem is.
Na igen ám, de amikor jön egy lehűlés, akkor visszamenőleg bepótolok mindent.
Tegnap a szokásos vasárnapi húsleves mellé kenyérlángost készítettünk. Az alapkoncepció egy pizza tésztához hasonló tészta, fokhagymás tejfölös alappal, rá bacon meg hagyma, vagy túró esetleg. Mi ezt is továbbgondoltuk és került rá sonka, kukorica, ananász, sajt és a Gergő részére még egy kis újhagyma is. Még másnap is finom. Most ettem ebédre egy szeletet. Kiadós, tartalmas étel. Igazából amúgy kemencébe készítik, na de nem mindenkinek van ám ilyen otthon, főleg nem egy szállón. :)


"Pompos, langalló, vakarék, bodag, bukti, kemencés lángos... De hívják töki pomposnak, a Tök településen készített pompost, és emlegetik "Krisztus kenyere" néven is, a néphit szerint azért, mert Krisztus idejében még ilyen kis kenyereket sütöttek az asszonyok. "
Aztán mentünk sétálni egyet és mondtam Gergőnek, hogy süssünk valami süteményt is. Mondta, hogy jó,jó, de ne kelt tészta legyen. Valami könnyebb, egyszerűbb, gyorsabb. Így jött az isler ötlete. Az otthoni, Kézműves Cukrászdás Islert imádom. Tudtam persze, hogy ez nem olyan lesz, de azért elkészítettem. Eper és szőlő lekvárral lett megkenve és tejcsokiba lett mártva. Az biztos, hogy legközelebb több lekvárt fogok bele tenni és tényleg érdemes várni egy napot, míg megesszük, mert ma már sokkal finomabb. Összeértek az ízek és a tészta sem morzsálódik egyáltalán. 
(Itt kint egyébként egy kicsikét másabb tortabevonók vannak, a következő posztomba majd megemlítem)


Jó étvágyat mindenkinek az ebédhez és szép napot kívánok minden olvasómnak! :)

Ui.: A következő posztom is az ételekről fog szólni ;)