2014. december 1., hétfő

Elmúlt napok eseményei

Mert, hogy van bőven esemény! :)
Csütörtökön délután úgy döntöttünk Gergővel, hogy unjuk a banánt, kocsiba be és irány haza. Így otthon töltöttük a hétvégénket, ami nagyon nagyon jól sikerült. Jó hangulatú volt, jól éreztük magunkat és bár csak 3 napról beszélünk, mégis teljesen feltöltődve jöttünk vissza és persze ünnepi hangulatban. :) 
Mint, ahogyan sokan mások, én is szerettem volna adventi koszorút készíteni, de sajnos nem sikerült, így én vásároltam egyet. Ez az első adventi "koszorúm". Igazán tetszik és teljes mértékben rám jellemző, hiszen a gyertyák csillag alakúak. Az első gyertyát nem tudtuk ugyan meggyújtani rajta, mert egész nap utaztunk és későn értünk ki, de most vasárnap már kettő fog égni. Az orchideáim veszik körül! :)


A lehető legtöbb időt töltöttem el Zsombi babával. Három hét alatt rengeteget fejlődött és lassan, de biztosan növekszik, gyarapszik. Kicsit hajfájós, de hát ennek ez a rendje. Már gyönyörűen forgatja a kis buksiját és olyan erő van a lábaiban, hogy csak na. Erős kis legény lesz! :) 

Adj egy ötöst alvópóz! :)


Készültem Gergőnek egy Mikulás csomaggal is. Ha már így haza "ugrottunk", akkor kihasználtam a lehetőséget! Majd 5-én este belerejtem a bakancsába. Norbi Update termékeket vásároltam neki, hogy megkóstolja őket és ha beválik, akkor majd fogunk venni ezt az onnan is. A tejkaramellából kicsempésztem egyet és meg kell mondjam, igazán finom. Nagyon hasonlít az igazira. A különbség, hogy nincs az a nagyon nagyon nagyon édes íze, mint a hagyományosnak! :)
Visszafele Szegednek indultunk, mert annyira kiültük a babzsákokat, hogy szinte már mondhatni, hogy a földön ülünk. 


Így szereztünk bele újabb adag hungarocell golyókat és estére fel is töltjük majd.Ha már pont ebéd időben álltunk meg Szegeden, akkor egy ajánlat után meg kerestük a Jobb, mint otthon kisvendéglőt. Ha arra jártok és tehetitek, feltétlenül menjetek be egy jó ebédre. Az étterem maga nagyon jól néz ki, hangulatos és családias is és egy tóparton van, még hozzá a Lencsési horgásztó partján. Ha már horgászat, természetesen sok halas étel közül is lehet választani. Gergő halászlevet kért harcsával én pedig sajttal,sonkával,gombával töltött pulykamellet krumplikrokettel. Isteni finom volt mind a kettőnké. Az adagok tökéletesek voltak és jól laktunk mind a ketten. A cappuccino is iszonyatosan finom náluk. Összességében úgy gondolom, hogy nem drága hely és megéri meglátogatni. 

Most pedig azon gondolkozom, hogy milyen díszeket készítsek?! Szeretném egy kicsit feldobni a szobánkat erre a majdnem három hétre még, hogy minél jobban ráhangolódjunk a karácsonyra! :)

Ti mivel díszítitek a lakást? Készítetek saját díszeket is? 
Várom az ötletek is akár! Szívesen veszem őket! :)


Ui.: Én így várom a Mikulást! :)


6 megjegyzés:

 1. Nagyon szép az adventi "koszorúd", a kissrác pedig tök cukker! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Nem az én érdemem, de szerintem is nagyon szépséges!
   Igen, kis huncut és tudja, hogy mindenki imádja. :)

   Törlés
 2. Hasonlóan várjuk a Mikulást. :)
  Még nem díszítek semmit, majd az utolsó hét utolsó napjaiban szerintem, ahogy szoktuk. :) Mindenféle van, de inkább a régi díszeket használjuk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én ötleteket szedegetek most, hogy mivel lehetne még egy kicsit feldobni ezt a szobát. :) Egy már el is készült, de Te azt már láttad is! :)

   Törlés
 3. Válaszok
  1. Nagyon hangulatos, amikor ég a gyertya! :)

   Törlés