2014. október 24., péntek

100 Happy Days Part II.

A 100 Happy Days következő részét olvashatjátok. Beszámolónak hathat az írás, de csak azt írtam le, ami boldoggá tett! :)

25. napA saját ágyunkban keltünk fel és így azért máshogy indul a reggel! Kimentünk a piacra, ahol málnát és házi sajtot vettünk. Imádom a sajtokat. Az összeset. Füstöltet és hagymás parenyicát választottunk. Isteni finomak. 
Kint, hogy ha az egyikünk a laptop előtt üldögél, akkor a másik (ez leginkább én vagyok) vagy olvas vagy éppen megöli az unalom, ezért úgy döntöttem, hogy az összegyűjtött 1-2 eurósból szeretnék egy tabot. Elég régóta teszem már félre őket és szép kis összeg gyűlt össze szerencsére. Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition lett belőle, ami szerdán lesz a kezemben. 

26. nap: Nagyon sok dolog került a listára, az elintézendők közé. Bank, posta, biztosító, váltó, vásárlás, fogdoki, cukorgondozó, fodrász, hegesztő stb stb és ezek közül ma szinte mindent sikerült is elintézni, így eléggé aktív nap volt a mai, de később több szabadidő lesz.
Új zenéket is találtam és mint tudjuk a zene az kell!
A nővéremmel is elmentem ma babaholmikat vásárolni meg neki még pár dolgot. Annyira édesek a babaruhák, hogy nem tudnék választani közülük! Nagyon várom már a kismanót!! <3
Rendeltünk Gergőnek liszteket, tésztákat, porokat, mert Gyulán nem valami nagy a választék. Illetve a Teletáltól is rendeltünk neki ebédet minden napra, mert így sokkal könnyebb az étkezése otthon. 

27. nap: Sajnos nem sikerült a KRESZ vizsgám. Csalódott voltam, de hamar túl tettem magam rajta, mert ha bánkódok, attól még nem sikerül. Tovább léptem gyorsan. Novemberben megpróbálom majd újra és akkor sikerülni fog!
Nikivel bementünk egy kreatív boltba, ahol üvegfestéket vettünk. Zsombika szobájának ablakára, ajtajára készít majd matricákat. Kis autót, kis Vakondot, méhecskét, Micimackót, zsiráfot, mert zsiráfos a kiságya. 
Imádom a Minionokat és a New Yorkerbe vettem egy ilyen felsőt meg a Stop Shopban egy Maci Lacisat is. Éljen a második gyerekkor!!! :)28. nap: Reggel a békéscsabai cukorgondozóban kezdtük a napot. Vagyis inkább úgy írom, hogy Gyimesi doktor úrral, aki megfeledkezett az időpontunkról, de semmi baj nem volt, mert készségesen fogadott minket így is. Nagyon szimpatikus és hozzáértő ember. Kellett még levenni az inzulin egységekből, mert még mindig soknak bizonyul. Vett vért Gergőtől és elküldik Debrecenbe részletes vizsgálatra. Novembertől pedig másik inzulint fog kapni, mert még mindig sokat van lent a cukra, így valószínű, hogy ez a mostani nem lesz jó neki. Örülök, hogy jól van Gergő és annak is, hogy ilyen jó orvost találtunk. Mindent részletesen újra az elejétől átbeszéltünk. Majdnem másfél órát voltunk vele.
Megérkezett ma a csodálatos tablet és imádom! Gyönyörű és gyors és jajj nagyon jó választás volt. Végül a P600-as lett, mert jobban megérte így. Fekete színű és piros tokot kaptam hozzá. Gergőnek is nagyon tetszik. 
Ma még elutaztunk Nagykőrösre is, mert Gergő vett egy hegesztő gépet. Neki meg ez volt a régi vágya és a borravalóit gyűjtötte. Jól el vagyunk, igaz? 
Fogorvosnál is jártam késő délután. A bölcsesség fogam elindult újra és ezt most bizony nem észrevétlenül csinálta, ahogy a többi. Az ínyem sajnos be van gyulladva és nincs jó helyen szegény, így beecsetelt a doki és azt mondta, hogy ki kell majd szedni. Nem baj, most nem kínzott meg szerencsére. Majd legközelebb megcsináltatom, mert baj nincs vele. 

29. nap: Újra Csabán voltunk, pótoltunk egy papírt a kórházba aztán mentünk csavarogni. Niki is jött velünk és újra babaholmikat nézegettünk. Ezeket nem lehet megunni. Persze Gergő nem így gondolta. :) Lesz még neki is gyerkőce, majd átérzi, hogy mennyire nem mindegy, hogy mit hol vesz meg és mennyiért.
Vettem gyöngyöket, mert láttam pár dolgot, amiket szeretnék megfűzni és nagyon várom, hogy hozzá kezdhessek. Hogy mik készülnek, az majd meglepetés, fel fogom tenni ide! :)
Délután csajos nap volt. Találkoztam két barátnőmmel is. Ittunk egy forró csokit és csacsogtunk egy jót. Kevés volt az időnk erre, de én ennek is nagyon örülök, mert jó velük lenni. 
Este gofriztunk. Megérkezett a rendelésünk és kipróbáltuk az egyik lisztet. Igaz, hogy nem nagyon sült át, mert egy bevált receptet ültettünk át diabetikusra és mint tudjuk a diabetikus liszt elég sok folyadékot felvesz. Nem baj, majd alakítgatunk még rajta és menni fog. :) Sima ügy lesz! :) 

30. nap: Gergő anyukája Mária és eléggé lecsúsztunk a névnapjáról így utólag pótolva vettünk neki egy mixert, mert a régi tönkre ment. Nagyon örült neki, jó választás volt. :)
A tesója pedig most lett 35, a menyasszonya pedig 31 és így nekik meg egy utalványt adtunk, mert most költöztek össze és biztos akad még valami, amire be tudják ezt váltani majd! :) 

31. nap: A mai napot leginkább a szüleimmel töltöttük. Délelőtt még csavarogtunk egyet a városba és megvettük, ami még hiányzott kintre. Kocsit mostunk. Anyuéknál ebédeltünk egy jó nagyot! :) 
Délután én bepakoltam az utazókba, készülődtem. Gergő a műhelybe szerelgetett még, a kocsit porszívózta, volt dolgunk a vissza indulás előtt. Jól éreztem magam, annak ellenére, hogy tudtam, hogy jönni kell vissza. Nem voltam kedvetlen és morcos sem. 

32. nap: Indulás vissza. Útközben megálltunk a Fekete Gólyánál Kecskeméten, de telt ház volt, így végül a Dióhéj étteremben ebédeltünk. Nagyon finom volt az étel és nagyon kellemes hely. Csontlevest ettünk. Gergő hawaii szeletet meg steak burgonyát én pedig rántott sajtot krumplival. Ízlett mind a kettőnknek! Tudom, sajtot otthon is ehetnék, de nem, nem szoktam otthon rántott sajtot enni! :D
A vissza úton is minden rendben volt. Sajnos egy útépítés miatt torlódásba kerültünk és majdnem egy órát tötyögtünk 10 km/h-val így el is elcsúsztunk, de sikeresen megérkeztünk fél 9 körül. 

33. nap: Munkával indult a hét de nagyon jó volt. Gyorsan eltelt és örömmel vártak vissza. Délután még pakoltam, de tökéletes kezdése volt a hétnek és a hónapnak.

34. nap: Vissza olvastam az eddig leírt boldog élményeket és nagyon feldobtak. Annyira jó volt olvasni az összes eseményemet, hogy teljesen feltöltöttek. Még azokat is, amikor nagyon nem történt semmi sem, de mégis jól éreztem magam. Azt hiszem, hogy megtaláltam a 100 Happy Days értelmét és lényegét.
Almás-sajtos rakott csirkemellet csináltam estére és borzasztóan finom lett és mind a ketten szó nélkül vacsoráztunk. Nálam nagyon szó, mert a gyümölcs és hús variáció eddig nem ízlett, de ez.... egyszerűen kiváló lett! :D

35. nap: Elkészítettem az első diabetikus süteményemet. Túrós-csokis puffancsokat sütöttem Kakukkfű-Anna receptje alapján és elég jóra sikerült elsőre. Gergőnek is tetszettek. Fotó sajnos nem készült róla, mert sok esélye nem volt. Még pár darab figyel az asztalon, de meghagyom Gergőnek estére.
Írt Gyimesi doktor úr, megérkezett Gergő véreredménye. Sajnos emelni kellett a pajzsmirigy gyógyszeren, de a cukra tökéletes és az ehhez kapcsolódó eredményei is mind jók voltak most.

36. nap: Minioooooont fűztem! A csillagok mellett Minion imádat is van nálam.
Kaptam Ankétól egy továbbküldős üzenetet. Ma van itt az ölelés világnapja és azt írja benne, hogy nagyon örül annak, hogy megismert és küldött sok sok szívecskét is. Írtam én is neki és vissza küldtem ugyanazt az üzenetet, mert ilyen továbbküldős. Jól esik, hogy ilyenkor is gondol azért rám. Nagyon aranyosak. Meg kell rendesen tanulnom németül!!!!
Elkészítettem életem első paradicsom szószát! Finom lett! :)

37. nap: Kicsit nehezen indult a nap, de később már semmi baj nem volt. Az utóbbi időben borzasztóan fáradékony vagyok, de Anke most segített ezen túl lendülni. Mindig figyel rám!
Kaptam tőle ajándékba egy botmixert. Neki van 3 és az egyiket nekem adta, mert meséltem a tegnapi szószomról és mondta, ezzel majd könnyebb lesz!

38.nap: Nem szeretem annyira a szombatokat, mármint napközben. Lassan telik, de Gergő hamarabb haza jött és örültem neki. Be vásároltunk délután és olyan finom salátát dobtunk össze, hogy mind a 10 ujjunkat... :) Vettünk macadám diós rittersportot. Soha nem ettünk még ilyen diót. Gergő csak egy kockát kaphat, de nem marad ki belőle!

39.nap: Finom reggeli. Együtt főzés. Napsütés. Nagy séta. Pihenés.
Ki lakkoztam a körmöm és nagyon tetszik.

Estére pedig ettünk kuszkuszt, amit szintén először próbáltunk és ízlett mind a kettőnknek.  Gergőnek pedig kifejezetten jó köret.

40. nap: Csendes kezdés egy új hétnek. Ma magam voltam, nyugalomban. Töltögettem a teszteket, gyakoroltam. Délután pedig főztem. Valóban egy nagyon nyugodt nap volt.

41. nap: Dolgoztam. Eltelt. Ez a nap is nagyon csendes volt. Anke egész nap az irodában ücsörgött én meg csináltam a dolgom. Néha lejött, szólt ha kell valami, aztán visszament. Délután rendet raktam, pihentem. Gergő tesója kórházba került. Csonthártyagyulladása van. A fogával ment dokihoz és így derült ki. Most már jó helyen van, hiszen vigyáznak rá és kezelik. Infúziót kap és pihen. Hamar meg fog gyógyulni.

42. nap: Ismét teszteltem. Próbálok minél többet gyakorolni, hogy ne érjen nagy meglepetés majd a vizsgán, ami november 7-én lesz majd 9 órától. Pont ma kaptam az emailt. Nem tudom, hogy izgulok e vagy sem, de most sikerülni fog és átmegyek!! :)

Sógorom ma már jobban van, tudott kicsit enni is. Felnyitották az ínyét, kitisztították neki. Napról napra jobban lesz!!
Este csavarogtunk kicsit, vettünk ezt az Gergőnek a hét hátralevő részére és jó volt kikapcsolódni kicsit, mozogni, sétálni.
Gergő cukra ma végig rendben volt!

43. nap:A mai nap csendben telt el szintén.  Tettem, vettem, teszteltem, pihentem, vacsorát főztem és így telt el a mai nap.
Sütöttem diabetikus kuglófot. Nem lett nagyon nagyon finom, de ehető. Legközelebb teljes kiőrlésű lisztből és mandulalisztből fogom megsütni, kakaós rész nélkül.44. nap: Dolgoztam ma. Annyira gyorsan telnek a napok, hogy mire fel nézünk már újra hétvége. Gyorsan eltelt a mai nap is. Két hét és megyünk haza, már a felén túl vagyunk. :)
Este meg néztük a Tüskevár új kiadását, ami 2012-ben készült, ha jól emlékszem. Nagyon tetszett nekünk, bár mi ezt már láttuk otthon a színházba. El jött a Matula bácsit játszó Kovács Lajos, aki Gyulai származású és a rendező is, lehetett velük beszélgetni.

45.nap: Reggel felkelés után hajat mostam. Ki pihentem magam és fel töltődve éreztem magam, így takarítottam. Délután bevásárlás.
Csokiiiii (88 cent volt, így viszünk haza párat)
Vettem még egy körömlakkot, lilát. Na, nem fogom állandóan kenni a körmöm, de így van mihez nyúlni.
Este pedig a régi Tüskevár részeit néztük. Szerettem Matula bácsit. Sok régi emlék jutott az eszembe.

46.nap: Szokásos, imádott vasárnap, együtt. Finom reggeli leberkäse-ből. Kávé az ágyban. Itt el kell mondanom, hogy egyébként soha nem iszom kávét. Csak és kizárólag ilyenkor, mert Gergő készíti és olyan nagy lendülettel csinálja, és kérdezi, hogy jó meg finom és iható? Ezért kàvèzok csak vasárnap. Hús leves készült ebédre és gombás disznó pörkölt. Délután sétáltunk eegyet és fogadtunk az egyik bevételt föld mellett. Én biztos vagyok benne, hogy azok a kis hajtások bizony kukorica levelek. Gergő szerint inkább búza vagy ilyesmi lesz. Ha nyerek, kapok két Somersbyt! Ha ő nyer, egy üveg Karmeliten a nyereménye.  :)
Fűztem is újra! :)


47.nap: Újabb hét kezdődött el és egyre közelebb kerül a hazautazás. Számoljuk a napokat vissza. Inkább ma csendes foglalkozás volt. Teszteket töltöttem, olvasgattam. Nyugalom volt teljesen és ez is jó valahol, hiszen kikapcsolunk kicsit és csak relax. Persze azért a szobánk rendben van, főztem vacsorát is, szóval nem vagyok én lusta kutya. :)

48.nap: Annyira befolyásolja a napot, hogy kihez szólsz először reggel és hogyan. Gergő ébresztő puszija után fel keltem. Össze készülődtem és irány dolgozni. Godau, a portás volt az első, akihez szóltam. Mosolyogva köszöntem neki és láss csodát, normálisan vissza köszönt. Nem szokása pedig. A munka jól telt és gyorsan. Már csak azon kaptam magam, hogy nyitom a szoba ajtót és itthon vagyok. Kaptunk egy nagy csomó lekvárt, amit Anke készített, de nem eszik meg, mert a fiúk csak a málnát szeretik. Küldött mézet is meg saját fűszerkeveréket is, ami olivaolajba van àztatva. A lekvárok ha nem kellenek anyának, akkor az üvegek nagyon jók lesznek, mert van olyan lekvár ami 2006-os.
Vacsorára az egyik kedvencemet készítettem, amit Gergő is szeret és az otthoni kis életünket juttatja az eszünkbe, amikor az albérletbe együtt készítettük el. Szép emlékek és hiányoznak azok a napok.

49.nap: Az éjszaka hatalmas szél volt és borogatott mindent, amit ért. A teraszon káosz van. Annyira fújt a szél, hogy szó szerint fütyült. Oda kint minden csupa falevél és a letört fa gallyak is mindenfele hevernek. Azt hiszem, hogy a konyhámba is bejutott valahogy a szél, mert áldatlan állapotok vannak. :) Rengeteg mosatlan és a többi. De, csináltam egy pirítóst és anyukám isteni finom baracklekvárját kentem rá. Remek kezdése egy napnak. :)

50. nap: Véégre, sikerült diabetikus gofrit csinálni. Már próbáltam többször is, de mindig rossz volt. Nem adtam fel és addig próbáltam, amíg végre sikerült. Gergő csak úgy tömte be a szájába, persze a keretek között csak. A recept innen van: Diabetikus gofri A tészta nálam máshogy alakult. 15 dkg teljes kiőrlésű liszt és 10 dkg mandulaliszt. A többi mind a recept szerint került bele!
Estére beszaladtunk a városba, venni kellett kenyeret, apróságokat.


6 megjegyzés:

 1. KRESZ-hez sok sikert! Az első kör csak a bemelegítés volt, majd most novemberben lesz az igazi. ;)
  A minionos pólóért meg irigykedem. Olyan jó volt olvasni ezt a sok jót, engem is feldobott. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Legyen igazad! :)
   New Yorker-be vettem a pólót és nagyon mókás. Sokan meg is néznek! :)

   Törlés
 2. Jó olvasni, hogy történnek jó dolgok veletek. :)
  Diabetikus gofrit is szeretnék. Legközelebb gyere sporttáskával, és legyen tele minden finomsággal. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Csak a jóra koncentrálunk!!!! :)
   Benne vagyok!!! Mikor lesz? :)

   Törlés
 3. Klassz kis írások voltak, jó volt nagyon olvasni! A kipróbált diabetikus gofri receptjék kérjük.)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!
   Jaj, elfelejtettem kitenni! Máris pótolom!! :)

   Törlés