2014. július 17., csütörtök

The nom nom nom TAG

Megaeránál láttam meg ezt a TAG-et és gondoltam én is kitöltöm.
Ez lesz az első TAG-em egyébként! :)


1. Mi az, amit senki sem szeret, csak te (és fordítva)?

Na, akkor kezdem a végén. Nem szeretem a paradicsomot. Tudom, jön az a kérdés, hogy hát hogy nem lehet nem szeretni? Hát, így! :) Annyira nem szeretem, hogy ha esetleg valamihez hozzá ér vagy a leve folyik rá másra, akkor azt sem eszem már meg.
Hogy mi az, amit csak én szeretek és mások nem? Finomfőzelék. Töltött paprika. Bár nem tudom, szerintem sokan szeretik ezeket az ételeket.

2. Mit főzöl a legszívesebben (és túl gyakran)?

Mindent szívesen megfőzök. Lehet 20 perces, lehet két órás, akkor is megcsinálom. Gyakran van nálunk oldalas, Gergő imádja. Sok húst fogyasztunk, alig van nap, hogy ne ennénk (ezért lesz ma túrógombóc). Sült csirke is sokszor van. Azt én is szeretem.

3. Melyik étterembe ennél minden nap?

Gyulán a Skorpió pizzériába. (nem étterem?)4. Ha egy szendvicset rólad neveznének el, mi lenne a neve és mi lenne benne?

MB Burger lenne a neve. (Mindent Bele Burger)
Lenne benne csirkemell sonka, sajt, kukorica, olvasztott sajt, gomba, kukorica, sonka, saláta, sajt..... hihi szándékosan írtam őket többször, mert imádom.

5. Van valamilyen főzéssel kapcsolatos tipped?

Türelem. Én nagyon türelmetlen vagyok néha. Nem tudom kivárni, amíg tényleg megpuhul  a hús, a bab vagy a rizs. Aztán rájövök, hogy nyugi, várni kell még, nemsokára készen van. Nem azért vagyok türelmetlen mert éhes vagyok csak egyszerűen nem szeretek várni.
Mindennek van szinte egyszerűbb változata és sok mindent lehet helyettesíteni más alapanyagokkal is, így nem kell elvetni az ötletet, ha egy hozzávaló nincs otthon. Érdemes utána olvasni.

6. Mi van a bakancslistádon?

Pont ma beszélgettük Tipegő Zombival. A Lasagne meg a rizottó biztosan rajta van. Egy gyönyörű és isteni finom csoki torta is van rajta valahol. Macaron-elsőre nem sikerült! :(

7. Melyiket szereted?Saját magad főzni, rendelni vagy elmenni valahova enni?

A saját főzés ez első, aztán elmenni valahova enni és végül rendelni. A rendelés nálunk kimerül annyiban, hogy évente egyszer vagy kétszer óriáspizzát rendel a család. Ennyi.
Ha otthon vagyunk, akkor pedig sűrűn megyünk a Sörpince Vendéglőbe, ahol rántott camambert eszek áfonyamártással szinte mindig, ott a legfinomabb. Néha pedig a Hamburger Bárba állunk meg egy salátára, hamburgerre, bár én hambit nem tudom mikor ettem utoljára.


Gyros tál


8.  Van ételallergiád?

Úgy néz ki, hogy igen. Erre kb. két hete jöttünk rá, amikor utoljára a kínai étteremben vacsoráztunk itt kint. Pontosan nem tudom, hogy mire, de gyanítom, hogy a rákra. Eléggé rossz érzés volt. Először azt hittem, hogy megkarcoltam a torkom, de aztán egyre lejjebb csúszott a fájdalom a nyelőcsövemre. Néhány nap kellett, mire elmúlt.

9. Minek nem tudsz ellenállni mostanában?

Örök harcot vívok az édességgel. Hamarabb nyúlok csokiért, mint főtt ételért. Mostanában tudatosan odafigyelek arra, hogy mit eszek, így még jobban küzdök, de a mester szerint nem hájasodik el a szívem egy kocka csokitól, így néha, de tényleg néha csalok! :D :D

10. Mi a kedvenc desszerted?

Jelen pillanatban most ez:

Eiskonfekt a neve, itt kint vettem az Aldiban, de lehet hogy az otthoniakban is van. Nekünk otthon nincs Aldink. Mini vaníliás vienetta ízű fagyi kockák. Nyammmm!!!!4 megjegyzés:

 1. Nemrég értem haza, mi fogadott a fiókomban? A sütid képe, erre megnyitom a bloggert, és kajaTAG. :D Szeretem a finomfőzeléket, meg a töltött paprikát is. :D
  Kerítenem kell ilyen fagyikockát. :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez akkor egy ilyen kajás nap lett!
   Én elküldöm neked az összes fagyikockát, mert csak rájárok! :( :)

   Törlés
 2. Sok embertől hallom, hogy nem szeretik a paradicsomot, csak nem értem a miértjét :D Egyébként sajnálom, hogy allergiás lettél a rákra, pedig de isteni finom!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, én is nagyon szeretem. Egyszer majd egy kalcium ampulla társaságában megpróbálom újra, hátha valami más okozza.
   Nem tudom meg mondani, hogy miért, egyszerűen nincs jó íze a paradicsomnak! :)

   Törlés