2014. július 24., csütörtök

Hacker támadás ért

Vasárnap kaptam egy sms-t a Google-tól, hogy valaki próbálkozik belépni a gmail-embe!
Ez az üzenet várt:

"Kedves Anikó!

Valaki nemrég az Ön jelszavával próbált meg bejelentkezni az Ön Google-fiókjába. Ez a személy egy levelezőprogramhoz hasonló alkalmazást vagy mobileszközt használt.
A bejelentkezési kísérletet megakadályoztuk, nehogy egy fiókfeltörő legyen az, aki megpróbál hozzáférést szerezni az Ön fiókjához. Kérjük, tekintse át a bejelentkezési kísérlet részleteit:
2014. július 20. 8:52:54 UTC Hely: Bloomfield, Michigan, Egyesült Államok"

Új jelszógyártás, nem elfelejtés, azon agyalás, kinek, miért az én e-mailjeim kellenek és biztosan valaki követ és figyeli minden lépésem. 

Aztán Dórival kiveséztük, hogy amilyen nagy a gmail hálózata, lehet, hogy csak valaki vétlenül félrenyomott egy billentyűt és pont attól a félrenyomástól különbözik az én email címem. 
Én azért megijedtem rendesen, de Dóri legalább képbe volt. 

Mondjuk nem árt sűrűn változtatni a jelszavunkat, igaz? 

2 megjegyzés:

  1. Ahogy olvastam a történteket nekem is rögtön az ugrott be, hogy esetleg félregépelés lehet a háttérben. Velem nem fordult még elő, lévén mind az email címem, mind a jelszavam nehezen megjegyezhető. Jelszóhoz én a kis és nagybetűk variálását javaslom, meg tegyél bele számot is, az ilyet sokkal nehezebb feltörni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az ötleteket. Meg is tettem a megfelelő lépéseket és bízom benne, hogy az lesz, amit te is gondoltál és csak véletlen volt! :)

      Törlés