2014. május 17., szombat

Sorozatok

Igen, most is tanulnom kellene... Most akarom kiolvasni a könyvet is, most akarom elolvasni az ajándékba kapott német szakácskönyvemet, de persze sok szót nem ismerek, így hát rá kell keresni, hogy mit is jelent. Aztán eszembe jut, hogy írnom kell bevásárló listát, mert a múltkori vásárlás nem sikerült valami jól.... és így nem tanulok ma. :D Ilyen ez. Ha nincs kedv, akkor nincs. Hátha majd délután.

Közbe ígértem egy posztot (magam sem emlékszem, hogy mikor) azokról a sorozatokról, amiket nézek. 
Teszek majd 1-1 linket, hogy ha esetleg érdekel titeket, akkor csak egy kattintás válasszon el benneteket tőlük. :P

- A legújabb, amit azonnal ki is végeztem a Suits


"Mike egy természetesen intelligens ember, eidetikus (fotószerű) memóriával.Mike gyerekkori álma volt, hogy ügyvéd legyen majd ha felnő. Ez az álom azonban elszállt, amikor elkapták, hogy egy matek tesztet ad el a dékán lányának...ahhoz hogy a nagymamája egy ápolói otthonban maradhasson nincs elég pénze, így elfogadja legjobb barátja Trevor ajánlatát, hogy leszállít egy táska marihuánát egy hotel szobába...Mike rájön a hotelben, hogy felültették, amikor két álruhás rendőr áll a folyosón. Nem szállítja le a fűvel teli táskát, hanem elmenekül. Menekülés közben teljesen véletlenül betoppan az ugyanabban a hotelben lévő állás interview amit Harvey tart...Mike lenyűgözi Harvey-t eszével és a törvények enciklopédia szerű tudásával. Annak ellenére, hogy a cég csak a Harvardról alkalmaz végzősöket, Harvey felveszi Mike-ot, és úgy tesznek mintha Mike a Harvardon végzett volna..." (Forrás: Wikipédia)

Nos, hát ez egy igen csavart és fondorlatos sorozat. Sok benne a majdnem lebukás, szerelem, veszekedés, kibékülés, újra veszekedés. Öcsém ajánlotta és megéri nézni szerintem. 3 évad van jelenleg, de én is úgy érzem jön a negyedik is hamarosan. 

Azért Harvey (Gabriel Macht) megérne egy pár ajtócsapkodást! :D 

Grimm

("Egyre jobban megszerette a földi embereket, s mind erősebben vágyott rá, hogy fölszálljon és közöttük éljen.”- A kis hableány)


"A sorozat Nick Burkhardt gyilkossági nyomozó életét követi nyomon az oregon-i Portland-ben. Nagynénjétől egy utcai párharc során tudja meg, hogy különleges ősök, a "Grimmek" leszármazottja, akiknek az a feladatuk, hogy fenntartsák a békét és az egyensúlyt az emberiség és a mitikus lények között a világban. Eszerint a Grimm történetek karakterei igazából is léteznek, az emberek tudta nélkül. A veszélyes lények elleni küzdelmében barátja, Monroe és társa, Hank Griffin nyomozó nyújt segítséget.
Az epizódok elején megjelenő idézetek az eredeti Grimm fivérek történeteiből származnak és az aktuális rész szereplőire utalnak." (Forrás: Wikipédia)
Érdekes lényekkel találkozhatunk, amelyek dús fantáziáról tesznek tanúbizonyságot. Engem lenyűgöznek a teremtmények. Ahogyan kinéznek, ahogyan viselkednek és az ellenségeinkből is lehetnek barátok. 
Szintén 3 évad érhető el. 

A történetről pedig itt olvashattok: http://gameofthrones.hu/got/kezdoknek/
Azért nem másolom ide be, mert ebben az esetben nem ilyen egyszerű a dolog, hiszen az események több szálon futnak. Különböző népek, különböző házak, uralkodások és háborúk. Bukások és csata győzelmek. Sárkányok és feláldozók. Jelenleg a negyedik évad van terítéken. 
Nekem néha néha nehéz megemészteni egy egy részt és nem könnyű fejbe tartani ki kivel van, ki kinek a kije és ki mit miért csinált. Nagy odafigyelés szükséges az én részemről. A negyedik évad első része előtt pl. meg kellett néznem a harmadik évad utolsó részét, hogy képbe legyek. :)

Aki ismerte Lana Lane-t a Smallville sorozatból, akkor nem lesz nagy meglepetésben része, hiszen ennek a sorozatnak bizony ő a főszereplője.
"A tinédzser Cathrine Chandlerre  és édesanyjára fegyveresek támadnak, és a lánynak végig kell néznie, ahogyan anyját megölik. Cathrine életét csupán egy különös lény közbelépése menti meg. 
Évekkel később Catherine-ből nyomozó válik, és egy ügy kapcsán ismét összetalálkozik a férfival, akinek életét köszönheti. Catherine megmentője, Vincent Keller szörnyű "betegségben" szenvedő orvos. Ha feldühítik, rémisztő erejét féken tartani képtelen félelmetes szörnyeteggé válik. Vincentről az igazságot eddig csupán J. T. Forbes, a férfi legjobb barátja ismerte. A találkozás után Cat és Vincent között erős vonzalom és mély barátság alakul ki, és Cat tudja, elérkezett az alkalom, hogy végre anyja halálának körülményeiről is többet tudhasson meg. Catnek azonban Vincenttel való kapcsolatát a férfi érdekében mindenki előtt titkolnia kell. Nem tudhat róla sem a főnöke, Joe Bishop, sem nyomozótársa, Tess Vargas, de még jó barátnője, Evan Marks sem." (Forrás: port.hu)

A második évad megy most jelenleg belőle.
Most ezzel a sorozattal kicsit stagnálok. Az előzőekben felsoroltak jobban foglalkoztatnak. :D


"A sorozat cselekménye Oliver Queen életének mindennapjait mutatja be. Oliver 2007-ben egy hajószerencsétlenség áldozata lett és öt évig volt egy szigeten. Megtalálják és mire hazaér teljesen megváltozik. Oliver gyakran gondol vissza a szigeten eltöltött időkre és eldönti, hogy megmenti városát Starling Cityt a bűnözőktől. Ezért napjait Oliverként tölti, aztán éjszaka csuklyát és íjat ragadva harcol a bűnözök ellen. Visszaemlékezésekben megtudjuk, hogy mik történtek vele a szigeten."

Izgalmas kis sorozat. Telis tele bűnüldözéssel, a jók megmentésével. Tegnap néztem meg még egy részt és persze bonyolódik a történet rendesen, hiszen egy régi ellenség jelent meg...

Nem tudom, hogy Ti szoktatok-e sorozatokat nézni, de én nagyon szeretem. Van, hogy egy alkalommal 3-4 részt is simán meg tudok nézni, ha nincs fontosabb dolgom. Jó időtöltés. 

Ti miket néztek? Érdekel minden, én szívesen várom az ismertetőket tőletek! :)


4 megjegyzés:

 1. Emberi tényezőt néztem most, és fáj a szívem érte, hogy csak egy évados, pedig imádom a főszereplőt, és jók voltak a részek is. Sci-fibe oltott krimi sorozat, ha úgy tetszik. No, de majd levélben leírom bővebben. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Rá kerestem és nekem is tetszett, amit olvastam. Ha haza megyünk, akkor majd letöltöm. :)

   Törlés
 2. A Grimmet mindig eltervezem, hogy nézem, de sosem jutok el odáig, mert ezer más van, viszont ami késik nem múlik, egyszer biztos belekukkantok :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem szabad kihagyni! Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Alig várom mindig, hogy ki jöjjön a következő rész! Szerintem szeretnéd! ;)

   Törlés