2013. szeptember 18., szerda

Német ételek/árak I.

Sajnos itt már teljesen beállt az ősz, ami azt jelenti hogy eléggé hideg van és egyfolytában esik az eső. :(
Nem tudtam menni futni ma, így idebent tornáztam jó 50 percet Rubint Réka egyik videójára. ( Lenémítva tudom csak végig csinálni, mert a sok Hűhától nekem is Hűha volt :) -de tisztelem Rékát azért,amit elért.)

Az ebédem -csak hogy mókás legyen- állattésztás zacskós leves volt, amit itt kint lehet kapni. Meg kell mondanom, hogy köze nincs az otthon kapható zacskós levesek ízéhez. Sokkal finomabb és ehetőbb na és persze viccesebb is :D

Ha már az ételeknél tartunk, akkor igaz az a hír, hogy nagyon sok minden olcsóbb itt kint. Előfordul hogy akár 5-600 forinttal is kevesebb egy bizonyos dolog, mint otthon. Nem beszélve a választékról.
Egyszerű és tapasztalt példa a joghurt. Rengeteg ilyen kétkamrás joghurt található itt kint. Csak ámulok és persze sose tudok választani (reggelire általában joghurtot eszek).
Na, sikerült beleválasztani egy savanyú cukrosba (na jó, gondoltam, hogy az van benne, azért ennyire nem megy rosszul a német) és meg is kóstoltam tegnap reggel. Hát, öhöm, hogy is fejezzem ki magam, aki jót akar magának az ne reggelire fogyassza az ehhez hasonló joghurtot. :) :)  Pillanatok alatt felébresztett és nem kellett se kávé se más élénkítőszer! :)
Megmutatom hogy is néz ki ez a csodás kis étek:

Ez és az ehhez hasonló joghurtok körülbelül 170 ft-ok, bár nem tudom otthon mennyibe kerül. Az itteni fizetésekhez képest aprópénznek számít ez az összeg.

A másik amit még feltétlenül szeretnék megemlíteni az a csokoládé, ezen belül is a kis lila bocis csodaság.
Három hete, hazaindulásunk előtti estén még beszaladtunk egy bevásárlóközpontba pár kis kedvességet vásárolni az otthoniaknak. A nagy táblás csokoládék akcióba voltak, abból is a pattogatott kukoricás ragadta meg a figyelmünket. Az ára kb. 540 ft volt és leírom még egyszer a NAGY táblás csoki ára volt ennyi, míg otthon ez 900 ft körül mozog...

Szóval ilyen és ehhez hasonló árak között élünk mi itt kint.
Biztos vagyok benne hogy ennek a résznek lesznek még folytatásai (tudnék még írni hozzá,de nem akarok túl hosszúra nyújtani egy egy bejegyzést), hiszen még csak most kezdtünk el itt élni és még fognak minket meglepetések érni.

Ha van neked is hasonló tapasztalatod, nyugodtan írd le a hozzászólásba, szívesen fogadom :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése